15.06.2009. / 09:42

Autor: Martina Čizmić

Ponovljeni izbori: SDP dobio Šibenik i Trogir

U Posedarju za načelnika izabran, dosadašnji načelnik Ivica Jurčević, u Donjem Lapcu izabran je Dušan Šijan, dok je u Udbini načelnikom postao Ivan Pešut

Na izborima za gradonačelnike pobijedili su SDP-ovi kandidatiNa izborima za gradonačelnike pobijedili su SDP-ovi kandidatiNa ponovljenim izborima za gradonačelnika u Šibeniku i Trogiru, pobijedili su kandidati SDP-a. U Šibeniku je, prema još neslužbenim rezultatima mjesto gradonačelnika osvojio kandidat koalicije SDP-HNS, Ante Županović.

On je dobio 51 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja, dosadašnja gradonačelnica i kandidatkinja HDZ-a Nedjeljka Klarić dobila 47 posto.

"Otvaram vrata i brišem granice u interesu grada i za mene je jedina stranka Šibenik, koji zahtijeva stručne ljude i to će biti jedina odrednica u mome mandatu", rekao je Županović u prvoj izjavi za javnost kao gradonačelnik.

Nedjeljka Klarić čestitala je Anti Županoviću na pobjedi te je najavila da će s njim surađivati kao saborska zastupnica.

Na izborima u Trogiru gradonačelničko mjesto osvojio je kandidat SDP-a Damir Rilje. On je prema neslužbenim rezultatima dobio 59 posto glasova, dok je njegov protukandidat, HDZ-ovac Vinko Brkan, osvojio 40 posto glasova.

Na tri su se mjesta ponavljali i izbori za načelnike općine. Tako je u Posedarju za načelnika izabran, dosadašnji načelnik Ivica Jurčević, u Donjem Lapcu izabran je Dušan Šijan, dok je u Udbini načelnikom postao Ivan Pešut.

Vezane vijesti

Zapateru prijeti poraz na lokalnim izborima zbog krize i rekordne...

Zapateru prijeti poraz na lokalnim izborima zbog krize i rekordne nezaposlenosti

Španjolskim vladajućim socijalistima prijeti u nedjelju težak poraz na lokalnim izborima zbog krize i rekordne nezaposlenosti te narod najavljuje da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika