15.06.2009. / 12:10

Autor: Hina

Austrija razmatra mogućnost izdvajanja mreže za fiksnu telefoniju TA u posebnu tvrtku

Izdvajanje mrežne infrastrukture iz vlasničke strukture TA utjecalo bi na nekih 9.000 zaposlenika te kompanije sa statusom zaposlenih u javnoj službi, zbog čega ih je praktički nemoguće otpustiti a troškovna je struktura kompanije vrlo nefleksibilna

Hannes Ametsreiter, predsjednik uprave TAHannes Ametsreiter, predsjednik uprave TAAustrijska vlada razmišlja o izdvajanju iz vlasničke strukture mreže za fiksnu telefoniju nacionalne telekom kompanije Telekom Austria kako bi s platne liste skinula zaposlenike te tvrtke sa statusom zaposlenih u javnim službama, izjavio je jedan vodeći austrijski parlamentarni zastupnik.

Prema tome planu koji je u intervjuu za bečki dnevni list Die Presse iznio financijski stručnjak austrijskih vladajućih socijaldemokrata Christoph Matznetter, Telekom Austria bi i dalje mogao nuditi usluge fiksne telefonije ali više ne bi bio vlasnik mreže.

Izdvajanje mrežne infrastrukture iz vlasničke strukture TA utjecalo bi na nekih 9.000 zaposlenika te kompanije sa statusom zaposlenih u javnoj službi, zbog čega ih je praktički nemoguće otpustiti a troškovna je struktura kompanije vrlo nefleksibilna.

Time bi se također razriješila neka regulatorna pitanja i olakšala ulaganja u nove mreže za širokopojasni pristup internetu budući da bi nova kompanija omogućila pristup mrežama i za za Telekom Austria i za njegove konkurente, kazao je Matznetter.

Telekom Austria odbio je komentirati taj plan.

Vezane vijesti

Klinika za dječje bolesti Zagreb ponovno samostalna

Klinika za dječje bolesti Zagreb ponovno samostalna

Upravno vijeće KBC-a Sestara milosrdnica donijelo je odluku o izdvajanju Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj iz sastava KBC-a, čime bi ona… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika