15.06.2009. / 13:59

Autor: Andrea Belin

Kako mobitelom snimiti odlične fotografije

Nudimo vam nekoliko savjeta kako svojim mobitelom ubilježiti najzanimljivije trenutke koje ćete doživjeti ovog ljeta

I sami možete napraviti fotke za uspomenuI sami možete napraviti fotke za uspomenuVeć duže vrijeme priželjkujete si dobar i kvalitetan fotoaparat kojim bi ubilježili najzanimljivije trenutke s godišnjeg odmora? One koji su vam dizajnom i kvalitetom zapeli za oko, ne možete si priuštiti? Vjerujemo da imate mobitel, a današnji mobilni telefoni uglavnom imaju kvalitetne digitalne fotoaparate i uz malo truda možete napraviti savršene fotografije. Nudimo vam nekoliko savjeta kako svojim mobitelom bilježiti najzanimljivije trenutke koje ćete doživjeti ovog ljeta!

Osvjetljenje
Za svaku kvalitetnu fotografiju potrebno je dovoljno svjetla, stoga uzmite mobilni uređaj s kvalitetnim fotoaparatom. Velika količina svjetla doprinijeti će oštrini i kvaliteti slike.

Daljina
Kada fotografirate s mobitelom, približite se objektu jer je poznato da vas objektivi fotoaparata na mobitelu udaljavaju od objekta ili detalja koji želite bilježiti.

Mirna ruka
Kako fotografije ne bi bile mutne, dobro se koncentrirajte i neka vam ruka prilikom slikanja budu što mirnija. Ukoliko se ne možete kontrolirati, naslonite telefon na stol, zid ili nešto što vam se u tom trenutku nađe u blizini. Imajte na umu da fotoaparati na mobilnim uređajima kasne pa kad čujete zvučni signal, strpite se još koju sekundu.

Obrada
Fotografije možete prebaciti na računalo i obraditi ih. Ne morate svaki put koristiti Photoshop jer postoji mnogo jednostavnijih programa za obradu slika.

Zoom
Izbjegavajte digitalno zoomiranje fotografija jer ćete umanjiti kvalitetu slike.

Eksperimentiranje
Ovo je jedna od prednosti digitalnih fotoaparata, ujedno i mobilnih uređaja jer slike koje pohranjujete u svakom trenutku možete izbrisati. Stoga, eksperimentirajte kako bi bolje upoznali fotoaparat na mobitelu i njegove mogućnosti.

Čistoća
Mobitel često nosimo po džepovima te u torbi s ostalim stvarima pa je normalno da se na njemu skuplja prljavština. Svaki put prije fotografiranja očistite naslage prljavštine s objektiva jer ni najkvalitetniji fotoaparat s nekoliko naslaga prašine ne može napraviti dobru sliku.

Visoka rezolucija
Rezoluciju na mobilnom fotoaparatu često puta zna biti smanjena kako bi bila primjerena za slanje MMS poruka. Pripazite da prije fotografiranja podesite rezoluciju.

Vezane vijesti

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk samo je jedna od manekenki uključenih u kampanju za ovogodišnju kolekciju kupaćih kostima Calzedonia. Vrlo je zaposlena,… Više

Komentari

registracija
5/2/08

mrvabrada, 15.06.09. 14:19

Mislim da je ovaj članak u najmanju ruku zaslužio OSKARA to je jednostavno fenomenalno upoznavanje mogučnosti slikanja mobitelom. Toga se stvarno do sada niko nije sjetio i prezentirao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika