17.06.2009. / 13:44

Autor: Boris Bilas

Predstavljena knjiga Gorana Granića 'Moja Hrvatska'

Škrabalo smatra kako se liberalizam i kršćanstvo spajaju u ljudskoj osobi, pa je Goran Granić, kako je rekao, kršćanski liberal

Dr. Goran Granić na predstavljanju knjigeDr. Goran Granić na predstavljanju knjigeKnjiga bivšega potpredsjednika Vlade Gorana Granića "Moja Hrvatska" predstavljena je u utorak navečer u Zagrebu.

O knjizi su govorili publicist Stipe Bagarić i bivši saborski zastupnik HSLS-a Ivo Škrabalo, a dijelove iz knjige čitao je dramski umjetnik Dubravko Sidor.

Granić u knjizi piše o šest aktualnih hrvatskih tema, a publicist Stipe Bagarić je ocijenio kako se u tekstovima može prepoznati utjecaj katoličkog nauka o položaju i ulozi kršćanstva u modernom svijetu te suvremeni socijalno osjetljivi liberalizam. Autoru je uvijek pred očima tekst sv. Pavla iz Poslanice Rimljanima, u kojem on međusobne odnose podiže na visoku moralnu razinu, koja je naizgled za današnji svijet gotovo nedostižna.

- Granić piše svoj duhovno-politički autoportret - rekao je Ivo Škrabalo dodavši kako u knjizi zastupa vrijednosti i stavove za koje se borio dok je bio u politici.Tihomir Blaškić i dr. Rajko OstojićTihomir Blaškić i dr. Rajko Ostojić

Škrabalo smatra kako se liberalizam i kršćanstvo spajaju u ljudskoj osobi, pa je Goran Granić, kako je rekao, kršćanski liberal.

Knjigu "Moja Hrvatska" objavio je zagrebački nakladnik Teovizija.

Goran Granić bio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske u mandatu Ivice Račana u razdoblju od 2000. do 2003. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika