17.06.2009. / 16:35

Autor: Stjepan Marković

Robert Markulin zamijenio Igora Štimca na čelu Udruge hrvatskih nogometnih prvoligaša

Pomalo iznenađujuće Markulin je dobio devet glasova prvoligaša od njih 16 te će sljedeće dvije godine voditi udrugu.Njegov je protukandidat predsjednik NK Zagreb Dražen Medić osvojio sedam glasova.

Robert Markulin i Igor Štimac (Foto: Krasnodar Kašun)Robert Markulin i Igor Štimac (Foto: Krasnodar Kašun)Robert Markulin direktor Slaven Belupa sa devet glasova postao je novi predsjednik Udruge prvoligaša. Markulinov izbor je poraz za Igora Štimca, dosadašnjeg predsjednika Udruge jer je on za svog nasljednika predložio Dražena Medića, predsjednika NK Zagreba koji je dobio sedam glasova. Za Markulina su glasali predstavnici Dinama, Međimurja, Croatie Sesvete, Osijeka, Intera, Slaven Belupa, Lokomotive, Varteksa i Karlovca.

Nakon glasanja prekinuta je sjednica i prema riječima novog predsjednika bit će nastavljena kada Nadzorni odbor preda financijsko izvješće što se očekuje najkasnije za dva tjedna. Iako su na konferenciji za novinare vladali pomirljivi tonovi između novi predsjednik je najavio promjene rada i statuta Udruge. Tako su najavljeni pregovori s predstavnicima emisije Volim nogomet oko termina igranja. Naime, novi predsjednik podržava ideju da se utakmice ne igraju isključivo nedjeljom što je najviše odgovaralo emisiji već da se igra petkom subotom i nedjeljom.

"Novac koji smo dobili od emisije financijski nije dovoljan da bi opravdao ustupak koji smo napravili igranjem nedjeljom", rekao je Markulin na konferenciji za novinare. On je također najavio ukidanje Upravnog odbora.

"Sve će se odluke donositi skupština na kojoj će biti predstavnici 16 klubova. Sjednice će se održavati svaki mjesec", pojasnio je novoizabrani predsjednik.

Nakon što preda dužnost Igor Štimac više neće biti član Udruge jer će najavljenom izmjenom statuta to moći biti samo predsjednici klubova, potpredsjednici klubova, direktori klubova, a ako je klub dioničko društvo onda će ga moći predstavljati netko od članova uprave.

Igor Štimac objavio je da je Udruga ove sezone ostvarila prihod od 12 milijuna kuna što je gotovo tri milijuna kuna više nego prošle sezone. Na kraju je objavljeno koliko je koji klub dobio od ostvarenoga prihoda. Od emisije Volim nogomet klubovi koji su u sustavu PDV-a dobili su 210,725 kuna, a Croatia Sesvete koja nije u sustavu PDV-a dobila je 172,725 kuna. Prihod od sponzora nije ravnomjerno podijeljen te je od njih najviše dobio Hajduk.

PRIHODI OD SPONZORA:

Hajduk 2,094,233
Dinamo 2,019,813
Rijeka 925,473
Šibenik 899,609
Varetks 899,609
Cibalia 899,609
Zagreb 873,475
Slaven Belupo 873,475
Osijek 847,881
Zadar 829,581
Inter Zaprešić 822,017
Croatia Sesvete 685,048

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika