Objavljeno u Nacionalu br. 710, 2009-06-23

Autor: Sandra Županić

TOP STIPENDIJA za Top studente

Vijeće izabralo 100 finalista

STIPENDIJSKO VIJEĆE izabralo je sto finalista Top stipendije među kojima će biti odabrano 38 dobitnika

STROGI I PRAVEDNI
Antun Pintarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Danijel Koletić, iz Apriori komunikacija, Đeni Dekleva Radaković, prorektorica pulskog sveučilišta, Žarko Nožica, dekan Visoke škole za primjenjeno računarstvo, Igor Zanchi,
prorektor splitskog sveučilišta, Nina Šmigmator, voditeljica Top stipendije, Vesna Vrtiprah, prorektorica dubrovačkog sveučilišta, Aleksandra Pejčić, predstavnica riječkog sveučilišta, Ana Proroković, prorektorica za studije zadarskog sveučilištaSTROGI I PRAVEDNI Antun Pintarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Danijel Koletić, iz Apriori komunikacija, Đeni Dekleva Radaković, prorektorica pulskog sveučilišta, Žarko Nožica, dekan Visoke škole za primjenjeno računarstvo, Igor Zanchi, prorektor splitskog sveučilišta, Nina Šmigmator, voditeljica Top stipendije, Vesna Vrtiprah, prorektorica dubrovačkog sveučilišta, Aleksandra Pejčić, predstavnica riječkog sveučilišta, Ana Proroković, prorektorica za studije zadarskog sveučilištaNakon što je prije petnaestak dana povjerenstvo za zagrebačko sveučilište odabralo 50 finalista Top stipendije s ovog sveučilišta, 16. lipnja u zgradi NCL Media Grupe zasjedalo je Stipendijsko vijeće. Članovi ovog vijeća su prorektori za nastavu sveučilišta iz ostalih hrvatskih gradova te predstavnici veleučilišta i visokih škola. Njihov je zadatak bio odabrati preostalih 50 finalista sa svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.

Tako je i ove godine ukupan broj finalista 100, a od tog broja će Stipendijska komisija odabrati konačne dobitnike. Tako je sa Sveučilišta u Rijeci odabrano 9 finalista, sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 12, sa zadarskog sveučilišta 7, sa splitskog sveučilišta 10, s dubrovačkog sveučilišta 4, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ima 3 finalista te 5 finalista dolazi s veleučilišta i visokih škola. Također, kvote finalista prilagođene su kvaliteti prijava s pojedinog sveučilišta.

Tako je smanjen broj finalista s riječkog sveučilišta, a povećan za dubrovačko i splitsko sveučilište. Svi članovi vijeća složili su se da je posao odabira finalista akcije Top stipendija vrlo zahtjevan jer su studenti koji se prijavljuju za ovu stipendiju zaista izvrsni. Upravo je zato povjerenstvo zasjedalo nekoliko sati kako bi sve molbe bile pažljivo pročitane. Predstavnica riječkog sveučilišta u Stipendijskom vijeću Top stipendije Aleksandra Pejčić rekla je da se s ovog sveučilišta prijavilo više kandidata nego prošle godine, ali su njihovi rezultati nešto lošiji.

“Imali smo puno prijava studenata s nižih godina studija, a Top stipendija se obično dodjeljuje starijim studentima. Odabir finalista je težak, ali moramo biti ozbiljni i pravedni”, objasnila je Aleksandra Pejčić. Prorektorica za studije zadarskog sveučilišta Ana Proroković rekla je da je unatoč brojnim prijavama odmah bilo jasno koji zadarski studenti trebaju biti u finalu. Također, savjetovala je svim studentima da u životopis napišu što više svojih postignuća jer upravo to pomaže članovima vijeća da dobiju potpunu sliku o nekom studentu.

Za izbor finalista s veleučilišta i visokih škola bio je zadužen prof. dr. sc. Antun Pintarić koji je zadovoljan što se prijavilo mnogo kvalitetnih studenata: “Stručni studiji su u zamahu i imat će sve veću važnost. Smatram da će sve više studenata studirati na veleučilištima.” Drago Žagar, prorektor za nastavu i predstavnik osječkog sveučilišta u Stipendijskom vijeću Top stipendije, kaže da se s njegovog sveučilišta prijavilo 76 studenata: “Smatram da je broj prijava veći zbog dobre promotivne kampanje Top stipendije. Reputacija ove akcije je među osječkim studentima odlična, a to se vidi i prema broju prijava”, rekao je Žagar.

Konačne dobitnike, njih 38, odabrat će Stipendijska komisija koju čine predstavnici tvrtki partnera Top stipendije, a njihova imena ostaju tajna do svečanosti proglašenja koja će se ove godine održati 8. srpnja u hotelu The Westin u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

registracija
3/7/07

dijaspora, 23.06.09. 09:59

gdje se moze vidjeti popis tih 100 finalista


registracija
18/6/08

bas, 24.06.09. 00:12

u tiskanom nacionalu


registracija
24/6/09

littleGirlBlue, 24.06.09. 12:24

ili na stranicama top stipendije


registracija
3/7/07

dijaspora, 26.06.09. 10:27

Normalno , da svatko tko se prijavio,a nije usao u uzi izbor je razocaran,i misli da ima negdje nekakva kvaka,ali imati sto posto sve predispozicije za stipendiju,i to tri godine za redom uci u 100 ,i ne dobiti,samo jer,,,,,,,,,,trebaju napraviti reviziju fakulteta,umjetnici,likovnjaci i slicni se ne trebaju prijavljivati,jer to nema buducnosti,odnosno netko ne zeli da ima buducnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika