30.08.2002. / 00:00

Autor: Nacionalov anketni tim

...

SALLY FIELD SE VRAĆA U "ER"

Slavna hollywoodska glumica Sally Field ponovno će glumiti u seriji "ER", u kojoj je već gostovala i dobila nagradu "Emmy"

SALLY FIELD SE VRAĆA U “ER”
HOLLYWOOD: Slavna hollywoodska glumica Sally Field, ponovno će se pojaviti u popularnoj seriji “ER”, u kojoj je u nekoliko epizoda briljirala tokom sezone 2000-2001. To je otkrio hollywoodski stručni list “Variety”, koji objavljuje vijesti o novim ulogama glumaca. Sally Field, koja se glumom počela baviti na televiziji još kao djevojčica pedesetih godina, a kasnije je prešla na film, te dobila čak dva “Oscara”, prvi 1979. godine za film “Norma Rae”, te potom 1984. godine za film “Places in the Heart”, nastupala je u seriji “ER” s velikim uspjehom u nekoliko epizoda. Igrala je Maggie Wyczenski, manično-depresivnu majku jednog od najpopularnijih likova serije Abby Lockhart, koju igra glumica Maura Tierney. To njeno gostovanje u seriji bilo je tako uspješno da je ona dobila i nagradu “Emmy” za glumca gosta u nekoj seriji.

Sada producenti serije “ER” žele da ona sa svojom sjajnom glumom ponovno malo oživi seriju. Nije poznato još u koliko će epizoda igrati, ali je sigurno da neće ostati kao stalni lik, jer je Sally Field već prihvatila angažmane na drugim stranama, a između ostalog i odlučila je po prvi puta nastupiti i na Broadwayju u kazališnom komadu “The Goat” Edwarda Albeeja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika