26.06.2009. / 18:34

Autor: Hina

Milan Martić prebačen u Estoniju na izdržavanje kazne

Sud je dosad optužio 161 osobu zbog kršenja humanitarnog prava na teritoriju bivše Jugoslavije od 1991. do 2001., a dosad su zaključeni postupci protiv 120 osoba

Ratni vođa hrvatskih Srba i osuđeni ratni zločinac Milan Martić prebačen je u petak u Estoniju na izdržavanje kazne od 35 godina zatvora dosuđene mu zbog zločina počinjenih protiv Hrvata i drugih nesrba od 1991. do 1994. godine, objavio je Haški sud.

Sud je 12. lipnja 2007. osudio Martića na 35 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti i kršenja običaja ili prava ratovanja, uključujući progon, ubojstva, mučenja, deportacije i napade na civile.

Tribunal je utvrdio da je Martić sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem osnivanja ujedinjenog srpskog teritorija kroz nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva s područja pod njegovom kontrolom, navodi se u priopćenju Haškog suda.

Sud je dosad optužio 161 osobu zbog kršenja humanitarnog prava na teritoriju bivše Jugoslavije od 1991. do 2001., a dosad su zaključeni postupci protiv 120 osoba.

Vezane vijesti

ŽDO: Žalba na obustavu postupka u RH protiv M.Martića

ŽDO: Žalba na obustavu postupka u RH protiv M.Martića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika