03.07.2009. / 13:21

Autor: Hina

Danijel Srb potpisao za Jadranku Kosor: Đapić očekuje prijevremene izbore

Đapić ističe da su prijevremeni izbori jedino rješenje, a ne vjeruje da će vladajuća koalicija ostati čvrsta i u novonastalim okolnostima, "jer je Sanader nepobitno bio čvrst autoritet"

Anto ĐapićAnto ĐapićMeđu potpisima zastupnika koji su podržali Jadranku Kosor kao mandatarku za sastavljanje nove vlade našao se i potpis HSP-ovca Danijela Srba, koji je s konferencije za novinare s predsjednikom stranke Antom Đapićem poručio kako to ne znači i da će HSP podržati Kosor i kao premijerku.

"Naša podrška mandatarki je načelna, jer smatramo da stranka s najviše zastupnika u Saboru treba dobiti priliku da sastavi vladu", objasnio je Đapić, najavivši da će HSP-ova podrška Jadranki Kosor ovisiti o programu koji iznese pred Saborom.

Očekuje, međutim, da će nova vlada biti samo prijelazno rješenje te da će do kraja godine pripremiti prijevremene parlamentarne izbore, koje bi, smatra Đapić, trebalo održati zajedno s predsjedničkima.

Nove izbore očekuje jer je, kaže, propala politika premijera Ive Sanadera, koji je sve mogućnosti Hrvatske stavio na jednu kartu - ulazak u EU.

Takva je politika, tumači Đapić, doživjela politički fijasko. "To se nije dogodilo zbog blokade Slovenije, jer Slovenija to ne bi mogla učiniti bez potpore ostatka EU", ocijenio je Đapić, koji predlaže da Hrvatska zaustavi pregovore s EU i "okrene se sama sebi".

Đapić ističe da su prijevremeni izbori jedino rješenje, a ne vjeruje da će vladajuća koalicija ostati čvrsta i u novonastalim okolnostima, "jer je Sanader nepobitno bio čvrst autoritet".

Danijel Srb zauzeo se, pak, da se odustane od nekih planova vezanih uz ulazak u EU, poput privatizacije brodogradilišta.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika