03.07.2009. / 13:58

Autor: Maria Grygorian

Povijesni posjet Rusiji: Obama želi razgovarati s Putinom jer je 'on utjecajniji od Medvedeva'

Očekuje se da će na nadolatećem summitu SAD i Rusija prihvatiti okvirni dokument koji će zamijeniti stare hladnoratovske konvencije i započeti nova era bilateralnih odnosa između ove dvije zemlje

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack ObamaUoči lipanjskog posjeta Moskvi, američki predsjednik Barack Obama izrazio je u intervjuu za rusku televiziju Rossiya želju da se sastane s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, kako bi raspravljali o ključnim političkim odnosima dvaju sila.

Naime, Obama je govoreći o utjecaju ruskih političara, u razgovoru za spomenutu televiziju naglasio kako je Vladimir Putin trenutačno utjecajniji u Rusiji od predsjednika Dmitrija Medvedeva. "SAD očekuje uskoro otvaranje novog poglavlja u razgovoru s predsjednikom Medvedevim. Smatram i kako je iznimno bitno da premijer Putin shvati kako su američko - ruski odnosi iz razdoblja Hladnog rata davno iza nas, te da je konačno vrijeme da takva retorika postane dio povijesti", istaknuo je američki predsjednik, koji će u Moskvi boraviti od 6 do 8 lipnja. Izrazio je mišljenje da se Putin 'jednim dijelom i dalje oslanja na stare načine rješavanja problema, dok se drugim dijelom koristi novim metodama'.

Očekuje se da će na nadolatećem summitu SAD i Rusija prihvatiti okvirni dokument koji će zamijeniti stare hladnoratovske konvencije i započeti nova era bilateralnih odnosa između ove dvije zemlje.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika