04.07.2009. / 22:17

Autor: Ivica Medo

Alfredo Di Stefano proslavio 83. rođendan

Počasni predsjednik Real Madrida i njegov najbolji igrač svih vremena Alfredo Di Stefano danas je proslavio svoj 83. rođendan primivši brojne čestitke iz svih krajeva svijeta

Alfredo Di Stefano, Albiol i Florentino PerezAlfredo Di Stefano, Albiol i Florentino PerezDi Stefano je proslavio rođendan u krugu najbliže rodbine u svojoj kući u Madridu.
Ovih dana imao je težak raspored, kao i uvijek bio je jedna od glavnih figura na predstavljanju novih pojačanja Kake i Albiola, a Realov dres iz njegovih ruku sutra će preuzeti Cristiano Ronaldo, te za koji dan i Benzema.

Rođen je 4. srpnja 1926. u Barracasu, predgrađu Buenos Airesa. S nepunih 19 godina iz juniora River Platea otišao je na posudbu u Huracan, vratio se dvije godine kasnije i predvodio je River Plate do titule prvaka postavši najbolji strijelac lige.
Nakon štrajka koji je paralizirao Argentinu odlazi u Millonarios iz Bogote, tada najbolji klub Kolumbije, gdje je igrao s igračima poput Rossija, Beeza i Pedernera.

Za Real Madrid potpisuje 1953. nakon već legendarnog spora Madriđana s Barcelonom. U "kraljevskom" dresu debitirao je u rujnu 1953. protiv Nancyja, a zatim je nanizao 510 utakmica za najveći klub na svijetu i postigao 418 golova. Osvojio je osam naslova prvaka Španjolske, pet Kupova prvaka, jedan Kup kralja, jedan Interkontinentalni kup, dva Latino kupa, jedan Mini svjetski kup, tri Carranza i jedan Benito Villamarin trofej, te je pet puta bio najbolji strijelac španjolske lige.
Nije teško zaključiti zbog čega je "Plava strijela" proglašena za najboljeg od svih igrača koji su nastupali za Real Madrid u njegovoj slavnoj prošlosti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika