05.07.2009. / 18:48

Autor: Hina

Ivo Vajgl: 'Sanader nema licencu za ocjene europskog ponašanja'

Osvrnuvši se i na dio Sanaderova govora koji se odnosio na njegov susret sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom u Mokricama, Vajgl je za STA rekao da je "poznavajući političku kulturu obojice premijera uvjeren da premijer Pahor tako nešto svojemu hrvatskom kolegi nije rekao"

Ivo VajglIvo VajglPredsjednik odbora slovenskog parlamenta za vanjsku politiku Ivo Vajgl u nedjelju je za STA rekao da izjave bivšega hrvatskoga premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera na račun Slovenije zbog njezina neeuropskog ponašanja "prelaze svaku mjeru realnosti i dobrog ukusa".

Vajgl je kritizirao govor koji je Sanader održao u subotu na Općem saboru HDZ-a i u kojemu je Sloveniji poručio da neće uspjeti ni unatoč svojoj "neeuropskoj politici" i "politici ucjene" jer će "uspjeti Hrvatska i ući u EU, a za to će na kraju morati glasovati i Slovenija".

Sanader, rekao je Vajgl za STA, "nema licencu za ocjene" o tome što je, a što nije europsko ponašanje jer se svojim "neeuropskim ponašanjem" doveo do toga da rješivi problemi nisu pravodobno riješeni. Njegove zadnje izjave, rekao je Vajgl, "prelaze granicu normalnog političkog diskursa".

Osvrnuvši se i na dio Sanaderova govora koji se odnosio na njegov susret sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom u Mokricama, Vajgl je za STA rekao da je "poznavajući političku kulturu obojice premijera uvjeren da premijer Pahor tako nešto svojemu hrvatskom kolegi nije rekao".

Sanader je, prisjećajući se susreta u Mokricama, rekao kako se tada pitao "kako je to moguće da je Slovenija 2004. ušla u EU i NATO s istim otvorenim bilateralnim pitanjem, a Hrvatska to ne može", na što mu je "Pahor odgovorio da su oni sada članovi i mogu se ponašati onako kako se sada ponašaju".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/7/09

bosanka, 05.07.09. 22:30

Ma ti majmune slovenski odkud ti pravo da dajes komentare na izjave gos. a on je za sve vas slovence koji ste protiv ulaska Hrvatske u EU uistinu jedan veliki gospodin ma niste mu ni do koljena. Ali necete na ucjenu dobiti niti jedan pedalj i trebali su Hrvati da puste jugoslovensku vojsku da vas potamani i sada nebi imali nikakvih problema sa vama pojedinim slovencima ali ne svim. A ne treba vam dati niti jednog pedlja Hrvatske zemlje. A Hrvati trebaju da shvate i znaju da su one vec unazad sto godina Evropljani po ponasanju razmisljanju zivljenu kulturi u odijevalju, kuhinji , sportu pjevanju . ma u svemu sto je evropsko. I to im vi slovenci nemozete uzeti nititi oduzet. Znaci Hrvatska je vise od unazad sto godina u evropi dok vi za njom jednako toliko kasnici iako ste u njihovim eu granicama


registracija
14/2/06

Don, 06.07.09. 03:19

RH triba odma aktivirati ZERP.


registracija
16/6/09

vladko1936, 06.07.09. 17:48

Vajgl se pretvorio u Rupela. Koja licenca, koji "bakrači"?
Više nema nekoga na svijetu, kojega se mora bojati i poštivati, a ne vas Slovence, male licemjere i rasiste. Ali opet neću to da kažem za čitav Slovenski narod.
Igrate se sa sudbinom Hrvatske, a to se ne može zaboraviti. Osim toga vi ste tu mali od kuhinje, niste vi u pitanju. Vi ste sporedni pion, koji je dočekao svojih pet minuta.
Možda su veći krivci Sorosovi ljudi, nalaze ovdje u Hrvatskoj. Ne samo njegovi, nego tko zna čiji?


registracija
7/7/09

luchi, 07.07.09. 04:22

"Pahor odgovorio da su oni sada članovi i mogu se ponašati onako kako se sada ponašaju".
ovo je strašno od Pahora,da li misli cijeli slovenački narod od tome,d se tako ponasaju prema nama...sto mili pahor od ovome...volio bi da ga netko pita...hipoteza :sto bi bilo kad bi hrvatska dopustila da se napravi Nato baza u tom zaljevu bili mu odnda bilo drago s obzirom da je slovenija clanica natova?????????????????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika