06.07.2009. / 14:56

Autor: Maria Grygorian

Obama u Moskvi: Večera sa Medvedevom, susreti s Putinom i Gorbačovom

Hotelski kuhari za obitelj Obama pripremaju cijeli niz posebnih jela, poput tradicionalne ruske juhe "boršč", kuhanog mesa i kruha "pelmenija" te votke

Barack Obama Foto: ReutersBarack Obama Foto: ReutersRuska novinska agencija Itar-Tass objavila je kako je američki predsjednik Barack Obama sletio u Moskvu u sklopu svog prvog posjeta Rusiji. Društvo će mu tijekom posjeta raditi supruga Michelle te kćeri Maila i Sasha.

Ruska vlada pripremila je za američku prvu obitelj smještaj u poznatom hotelu "Marriott Grand" u središtu Moskve. Sobe u tom hotelu inače stoje 2400 eura na noć, no za tu cijenu gost može izvoljevati što želi. Prmijerice, pjevačica Cher zahtjevala je drugačiju boju zidova, dok je glumica Bridget Bardot tražila kupku od šampanjca. Navodno je i bivši američki predsjednik Bill Clinton u svojoj sobi zahtjevao slike ruskih slikara i prijenosnu teretanu.

Hotelski kuhari za obitelj Obama pripremaju cijeli niz posebnih jela, poput tradicionalne ruske juhe "boršč", kuhanog mesa i kruha "pelmenija" te votke.

"Ruski ministar unutarnjih poslova osiguravati će Obamu tijekom njegova posjeta Moskvi", objavljeno je iz ministarstva.

Večeras će se obitelji Medvedev i Obama susresti na svečanoj večeri, a sutra će se Obama sastati sa premijerom Vladimirom Putinom i bivšim predsjednikom Gorbačovom.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika