30.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ŠKOLSTVO

BRANITELJI IPAK ZAŠTITARI UNATOČ PROTIVLJENJU RODITELJA

BRANITELJI IPAK ZAŠTITARI UNATOČ PROTIVLJENJU RODITELJA

Unatoč negodovanju roditelja koji se pribojavaju branitelja zaštitara eventualno oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), na sastanku prosvjetara, predstavnika Ministarstva prosvjete i Zajednica udruge Hrvatskih ratnih veterana, održanom u četvrtak, prihvaćen je projekt zapošljavanja hrvatskih branitelja kao zaštitara u osnovnim i srednjim školama.
Na sastanku je zaključeno kako bi se pojavom uniformirane nenaoružane osobe povećala sigurnost ponajprije učenika ali i zaposlenika u školama i oko njih. Ravnatelji škola, prisutni na sastanku, uvjeravaju kako će branitelji biti podvrgnuti detaljnom zdravstvenom pregledu te kako će se birati na mjesta portira isključivo visoko moralne osobe.
Za sada je planirano da projekt zaživi samo na zagrebačkom području, u 50-ak škola, te da država za plaće zaštitara – portira osigurava 70 posto sredstava dok bi preostalih 30 posto namirivale škole.

Vezane vijesti

Za novozaposlenog i do 13500 eura?

Za novozaposlenog i do 13500 eura?

Sudjelujući na 4. Regionalnoj konferenciji jugoistočne Europe o energetici koja se održava u Zagrebu, Darko Lorencin, direktor Agencije za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika