08.07.2009. / 12:15

Autor: Anamarija Kronast

Video/Paris Jackson: Tata volim te, bio si najbolji

lumica Brooke Shields u emotivnom je istupu govorila s uspomenama na prijateljstvo s Jacksonom, opisujući ga kao "najprirodnije i najlakše od svih prijateljstava", no kada je na pozornicu došla Michaelova kći nitko nije mogao zaustaviti suze

Paris JacksonParis JacksonNajemotivniji trenutak komemoracije dogodio se na samom kraju, kada je njegova 11-godišnja kći Paris, okružena na pozornici članovima obitelji Jackson kazala: "otkako sam se rodila, tata je bio najbolji otac kojeg sam mogla zamisliti. Želim reći samo...toliko te volim".

Inače, komemoracija je započela sa Smokeyem Robinsonom, koji je čitao pismo sućuti Nelsona Mandele.

Gospel zbor je otpjevao "Soon and Very Soon" dok je Jacksonov zlatni lijes na kolicima dovezen ispred pozornice.

Mariah Carey je s Tray Lorenzom otpjevala "I'll Be There", baladu sastava Jackson 5. Queen Latifah pročitala je pjesmu Maye Angelou, a Lionel Richie izveo je "Jesus Is Love".

Berry Gordy, legendarni direktor Motown Recordsa nazvao je Jacksona "jednostavno najvećim zabavljačem koji je ikada živio", dok je Stevie Wonder izveo svoje skladbe "I Never Dreamed You'd Leave in Summer" i "They Won't Go When I Go", rekavši publici kako se nadao da nikada neće doživjeti taj dan.

Košarkaške zvijezde Kobe Bryant i Magic Johnson pričali su u svojim uspomenama na pop zvijezdu, a Jennifer Hudson otpjevala je "Will You Be There".

Pastor Al Sharpton, istaknuti borac za društvenu ravnopravnost crnaca, u prigodnom je slovu odao priznanje Jacksonu za rušenje rasnih barijera čime je otvorio put drugima, od Tigera Woodsa do Baracka Obame.

Glumica Brooke Shields u emotivnom je istupu govorila s uspomenama na prijateljstvo s Jacksonom, opisujući ga kao "najprirodnije i najlakše od svih prijateljstava".

Publici se obratila i predstavnica Kluba crnačkih zastupnika u Kongresu SAD, odajući priznanje Jacksonu za dokidanje rasnih predrasuda u američkom društvu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika