10.07.2009. / 07:40

Autor: Hina

Rupel kritizira Pahora: 'Bojim se da EU bolje razumije hrvatske argumente od naših'

"Odnosi s Hrvatskom su loši i nitko ne zna kako ih popraviti, te obnoviti hrvatske pregovore o članstvu u Europskoj uniji", rekao je Rupel u razgovoru za tjednik "Demokracija"

Slovenski premijer Borut Pahor i bivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij RupeSlovenski premijer Borut Pahor i bivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij RupeBivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izrazio je zabrinutost sadašnjom blokadom u odnosima Slovenije i Hrvatske nakon neuspješnog pokušaja inicijative povjerenika za proširenje Ollija Rehna da se dođe do sporazuma o graničnoj arbitraži.

"Odnosi s Hrvatskom su loši i nitko ne zna kako ih popraviti, te obnoviti hrvatske pregovore o članstvu u Europskoj uniji", rekao je Rupel u razgovoru za tjednik "Demokracija" od četvrtka koji je blizak Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) oporbenog prvaka i nekadašnjeg premijera Janeza Janše, a čiji je član i Rupel.

"Pregovarački stol sada je prazan i bojim se da naši kolege u Europskoj uniji bolje razumiju hrvatske nego naše argumente", rekao je Rupel, kritizirajući način predstavljanja graničnog spora i blokade hrvatskih pristupnih pregovora od strane sadašnje vlade premijera Boruta Pahora.

"Na predstavljanju naših argumenata morali bi temeljitije raditi, a mene brinu i odnosi među običnim ljudima s obje strane koji su sada puni stereotipa. Spiralu nerazumijevanja i napetosti potrebno je prekinuti kako ne bi došlo do neželjenih incidenata koji bi se mogli pojaviti", rekao je Rupel.

Rupel je izrazio zabrinutost da bi strategija u sporu koji zastupa sadašnja vlada mogla nanijeti štetu ugledu države.

Vezane vijesti

Rupel: Dogovor o granici je moguć i bez arbitraže

Rupel: Dogovor o granici je moguć i bez arbitraže

Bivši slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da je arbitražni sporazum s Hrvatskom donešen pod pritiskom SAD-a i da je još… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika