10.07.2009. / 11:02

Autor: Hrvoje Šimičević

Nedjeljni izbori u SDP-u: 'Bez obzira na ishod, budući kandidat bit će predsjednik'

Na izborima će sudjelovati 3000 članova odbora, a SDP-ov glavni tajnik je istaknuo da nitko od kandidata nije iskoristio svoje pravo da odabiru članove odbora, 'što ukazuje na njihovo potpuno povjerenje u SDP i ovaj demokratski događaj'

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan; Foto: Mateja VrčkovićGlavni tajnik SDP-a Igor Dragovan; Foto: Mateja VrčkovićU nedjelju će na 500 birališta diljem zemlje članovi Socijaldemokratske partije birati kandidata koji će tu stranku predstavljati na predsjedničkim izborima. Točno 34.075 građana, koji imaju članske iskaznice i pravo glasanja, odlučivati će između Ljube Jurčića i Ive Josipovića.

"Unutarstranačka kampanja, koja se vodila tijekom protekla tri tjedna, protekla je u iznimno demokratskom ozračju. Oba kandidata imali su dosta vremena da razgovaraju s biračima na terenu te da ih upoznaju sa svojim programima. Bez obzira na ishod nedjeljnih izbora, uvjereni smo kako će pobjednik biti sljedeći predsjednik Republike Hrvatske", poručio je iz partijske središnjice Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a.

Dodao je kako je u ovoj kampanji utrošeno oko 200 tisuća kuna, i to iz SDP-ovog stranačkog proračuna. Većina ovog novca utrošeno je na pisma što su ih kandidati slali svim članovima stranke s pravom glasa, istaknuo je Dragovan.

Na izborima će sudjelovati 3000 članova odbora, a SDP-ov glavni tajnik je istaknuo da nitko od kandidata nije iskoristio svoje pravo da odabiru članove odbora, 'što ukazuje na njihovo potpuno povjerenje u SDP i ovaj demokratski događaj'.

Izbori će započeti u nedjelju u 8 sati, a sva glasačka mjesta zatvoriti će se u 20 sati. Preliminarni rezultati očekuju se oko 2 sata nakon završetka glasovanja.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika