11.07.2009. / 09:40

Autor: Anamarija Kronast

CNN: Michael Jackson je pio više od 10 tableta Xanaxa na noć

Xanax se obično propisuje za liječenje tjeskobe i panike, a može se koristiti i kao sedativ, te kao lijek protiv konvulzija i za opuštanje mišića. Poznat je po brojnim popratnim učincima poput promjene raspoloženja, usporenog govora, nespretnih pokreta i teškog hoda

Pjevač je bio ovisan o sedativimaPjevač je bio ovisan o sedativimaPremda Michaelov otac Joe Jackson, već otvoreno govori kako sumnja da je njegov sin ubijen, čini se kako bi mu najnovija izvješća mogla promijeniti percepciju. Naime, pjevač je uzimao više od 10 tableta Xanaxa na noć, tražeći od zaposlenika da mu nabave lijek na svoje recepte, a osobno je putovao u liječničke ordinacije u druge savezne države kako bi došao do njega, pokazao je povjerljivi dokument iz 2004. koji je u petak pribavio CNN.

Dokument iz ureda šerifa okruga Santa Barbara sadrži povjerljive policijske razgovore s dvojicom bivših Jacksonovih tjelohranitelja, načinjene tijekom priprema za suđenje Jacksonu za seksualno zlostavljanje djece 2005.

Pjevač je oslobođen na suđenju koje je trajalo 14 tjedana. Informacije o tabletama i trudu koji je Jackson ulagao da dođe do njih, potvrđuju sve veći broj tvrdnji o povezanosti pjevača, koji je patio od kronične nesanice, sa zloporabom lijekova.

Xanax se obično propisuje za liječenje tjeskobe i panike, a može se koristiti i kao sedativ, te kao lijek protiv konvulzija i za opuštanje mišića. Poznat je po brojnim popratnim učincima poput promjene raspoloženja, usporenog govora, nespretnih pokreta i teškog hoda.

Načelnik policije Los Angelesa William Bratton izjavio je u četvrtak da su istražitelji razgovarali s brojnim liječnicima koji su liječili Jacksona tijekom godina, te da ispituju njegov dosije uporabe lijekova.

Naime, Michaelov otac tvrdi da mu je William Bratton, šef policije u Los Angelesu kazao kako bi se pjevačeva smrt mogla tretirati kao ubojstvo i to u slučaju da se dokaže kako mu je dana nedopuštena količina jakog lijeka.

"Još uvijek čekamo nalaze da vidimo pravi uzrok smrti, sve dakako ovisi o izvješću toksikologa. Na temelju toga ćemo znati s čim imamo posla: predoziranjem ili ubojstvom, kazao je Bratton za CNN.

Jackson je umro 25. lipnja u dobi od 50 godina, nakon zatajenja srca. Vlasti očekuju toksikološke nalaze iz ureda mrtvozornika kako bi utvrdile točan uzrok smrti.

Vezane vijesti

Dr. Murray ubio Michaela Jacksona

Dr. Murray ubio Michaela Jacksona

Dr. Conrad Murray u ponedjeljak je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja pop-zvijezde Michaela Jacksona, izvijestili su američki mediji sa suđenja u… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 11.07.09. 18:33

Ma naravno, vi novinari uvijek sve znate....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika