13.07.2009. / 13:07

Autor: Tamara Janušić

10 it torbica o kojima sanjamo

Kada posjedujete jednu takvu torbu, znate točno što ste sve s njom kupili. Možda ne sve, no definitivno bar jednu od ovih torbi morate imati u svojemu ormaru

Velike, male, speedy, pismo...volimo svakakve torbice. Ipak, postoje neke torbe za koje se isplati uštedjeti i platiti svaku kunu. To su torbe koje nikada neće izaći iz mode, ali i statusni simboli.

Kada posjedujete jednu takvu torbu, znate točno što ste sve s njom kupili.Možda ne sve, no definitivno bar jednu od ovih torbi morate imati u svojemu ormaru.

1.Hermès Birkin

Ova torba je statusni simbol već dugo vremena. Jedna je od najkopiranijih i najprodavanijih "it" torbi na svijetu, za koju se čeka i do 2 godine. Ime je dobila po glumici Jane Birkin koja je bila u vezi s utjecajnim francuskim pjevačem Sergeom Gainsbourgom.
'Birkin' torba je simbol ultimativnog luksuza.Cijene se kreću oko 6000 dolara.

2.Chanel 2.55

Ovaj mali klasik će uvijek biti "in". Rođena je 1955 godine (tako je dobila ime 2.55), nakon što je Coco Chanel odlučila da želi torbu koja joj neće smetati u rukama. Karl Lagerfeld dizajnirao je drugu dorađenu verziju 2006. godine.

3.Chloe Paddington

Torba koju je dizajnirala Pheobe Philo 2005 godine, esencijalna je torba 'boho-chic' stila. Jednostavno zbog nestrukturiranoga dizajna i zvijezda koje su je popularizirale(Kate Moss, Sienna Miller, koje su poznate po boemskom stilu).
Kožnta Paddingtonica košta oko 1,500 dolara.

4.Balenciaga 'City' Motorcycle

Linija torbi inspirirana motociklizmom, sašivena od kozje kože, koja joj daje jedinstvenu opuštenu formu.
Postala je hit nakon što su je popularizirale zvijezde kao što je Mary-Kate Olsen. Ova torba se ne može kupiti online, a maloprodajna joj je cijena oko 1,200 dolara.

5.Alexander McQueen Novak

Torba koja reprezentira strukturirane oblike jeseni 2005. godine, inspirirana je s Kim Novak, vintage starletom koja se pojavljivala u filmovima Alfreda Hichcocka. Originalno ih je bilo samo 200, a to je izazvalo masovnu histeriju i "it" status.

6.Marc Jacobs Stam

Nazvana po dizajnerovoj bliskoj prijateljici i kanadskom supermodelu Jessici Stam (koja je izjavila da znaš da si supermodel kada torbu nazovu po tebi). Torba koja šivanjem i lancem nalikuje Chanelovim torbama, od njih se razlikuje opuštenijim izgledom.
Skoro svi u Hollywoodu imaju jednu, a košta oko 1,300 dolara.

7.Fendi Spy

Prvi put je izložena u Fendijevoj kolekciji proljeće/ljeto 2006. godine, a popularizirale su je zvijezde kao Hillary Duff i Linda Evangelista, ali i činjenica da se na nju čeka i do 3 godine.

8.YSL Muse

Statusna torba najveće kvalitete. Jedna je od većih "it" torbi, često od kože u koju je ugraviran neki reljef i minimalistički zlatni detalji. Često je nose Katie Holmes, Lindsay Lohan, Kate Moss I Jessica Alba. Najčešće su rasprodane, a koštaju oko 1,200 dolara.

9. Prada Gauffre

Jedna od novijih "It-torbi" napravljena za kolekciju jesen zima 06/07. Popularizirale su je Victoria Beckham, Halle Berry, Beyonce i Madonna. Izrađena je od Nappa kože i košta od 1,800 do 2,650 dolara.

10.Louis Vuitton Monogram Speedy 30

Ova torba je više klasik nego trend, ali to je dovoljno da ima "must-have" status. Jessica Simpson svoju nosi gotovo svaki dan. To je idealna gradska torba, s prostranom unutrašnjosti, a vani je krasi kravlja koža i LV monogrami. Takva torba košta oko 620 dolara, no postoji i u raznim veličinama.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Proboj u kompjutorskoj obradi podataka

Proboj u kompjutorskoj obradi podataka

Međunarodni tim znanstvenika demonstrirao je revolucionarni novi način magnetskog snimanja koji će omogućiti da se podaci obrađuju stotine puta brže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika