31.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SVIJET

MAKEDONIJI PONOVO PRIJETI RAT

MAKEDONIJI PONOVO PRIJETI RAT

Albansko – makedonski incidenti ponovo su učestali te prijete novom eskalacijom sukoba. Teško naoružana makedonska policija opkolila je jučer albansko selo Zerovjane i ubila dva albanska civila nakon što su naoružani Albanci u četvrtak oteli sedmero makedonskih civila. Otmičari su zaprijetili da će ih ubiti ne budu li iz zatvora pušteni Albanci uhićeni pod sumnjom da su prije nekoliko dana ubili dvojicu makedonskih policajaca.
Nakon posljednjih incidenata reagirali su i EU, SAD i NATO, čiji su veleposlanici u Skopju pozvali otmičare da odmah puste civile te ne izvode akcije koje bi mogle još više razbuktati sukob.
Stanje u Makedoniji je ionako napeto zbog parlamentarnih izbora, predviđenih za 15. rujna. Situaciju dodatno otežava navodno razmještanje postrojbe albanske vojske, stacionirane na području Elbasana, duž granice sa Makedonijom, javio je u petak Radio Kosovo.

Vezane vijesti

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Makedonska policija podigla je optužnice za terorizam protiv petorice muškaraca optuženih za pripadnost "radikalnoj muslimanskoj skupini" i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika