15.07.2009. / 11:20

Autor: Nela Simić

Venecija: grad kulture, povijesti i super shoppinga

Svim šminkericama i trendsetericama koje vole obilaziti europske gradove u potrazi za najmodernijim krpicama preporučamo Veneciju kao idealan spoj svih kvaliteta koje jedan grad može imati

Trendseterice znaju da Venecija više nije samo predivno povijesno odredište nego i nova shopping meka. A pogotovo sada jer su prije desetak dana započela sezonska sniženja diljem Italije. Ako dosad niste imali vremena za shopping, sada je vrijeme da pronađete odgovarajuće modele i veličine krajnje je vrijeme da napravite popis stvari koje su vam potrebne i zaputite se u Italiju u akciju istraživanja dućana i kopanja po gomilama sezonske robe, koju ćete naći po nevjerojatno povoljnim cijenama.

Venecijanski lav također je pognuo glavu pred valom sezonskih sniženja unatoč dosadašnjoj tendenciji da se zadrže visoke cijene.

Svim šminkericama i trendsetericama koje vole obilaziti europske gradove u potrazi za najmodernijim krpicama preporučamo Veneciju kao idealan spoj svih kvaliteta koje jedan grad može imati. Krenite od glavnog trga San Marko i zalutajte u ulice Venecije, teško da ćete pogriješiti put, a na jednom mjestu naći ćete sve poznate brandove.

Uvijek vrlo popularan Benetton i ove godine nudi sniženja od 30% i 50%, što ponudu čini vrlo povoljnom jer donje rublje, kupaće kostime i ljetne haljine možete pronaći i po cijeni od 15 eura. Promode i Stefanel također imaju šaroliku ponudu odjeće i obuće sniženu do 50%.

Za one malo dubljeg džepa tu su Fendi, Furla, Versace, Chanel, Dolce Gabbana, Gucci i Lacoste koji nude popuste od 50% na modnu odjeću, obuću i accesorise. Tamo se isplati kupovati klasične komade koje svaka modno osviještena žena morati imati u ormaru. Najbolje je odlučiti se za klasične salonke, malu crnu haljinu, strukirani sako i kožnu torbu.

U vrijeme sniženja možete po vrlo povoljnim cijenama pronaci kožnu odjeću i obuću pa tako kožne Pradine torbe snižene 50% možete pronaći po cijeni od 400 eura, a Furline snižene 30% sada stoje oko 200 eura. Ove sezone osobito su popularne Furline lakirane torbe, klasični Gucci modeli koji ne izlaze iz mode već pet godina i lakirane višestruko upotrebljive torbe od Dolce Gabbane koje možete nositi na plažu, u grad ili navečer za izlazak.

Vrlo su popularni kroko i leopard uzorci na torbama i štiklama, a na košuljama i majicama neizostavne su mornarske pruge za koje se pobrinuo Lacoste pa ćete ih tako naci vrlo povoljno snizene za čak 70%.

Nakon naporne šetnje po dućanima osvježite se u četvrti Canarregio u malenom baru Frulala u kojem će vam od izabranog voća i povrća napraviti frape, voćnu salatu ili sangriu. Malo dalje nalazi se dražestan restoran Trattoria alla pallazina s autohtonom kuhinjom, uređen u tipičnom talijanskom stilu.

Obavezno posjetite jednu od 3 najstarije slastičarnice u gradu, kod obitelji Rosa, i zasladite se tradicionalnim venecijanskim slasticama. Pokraj najpoznatijeg mosta u Veneciji Ponte di Rialto nalazi se malena tržnica gdje možete pronaći suvenire sa simbolima i motivima grada.

Shopping i razgledavanje uskladite s obilaženjem muzeja. Ako se nađete u prilici svakako nemojte izostaviti posjet Venezia jazz festivalu koji se održava od 27. srpnja do 2. kolovoza. Posebni gosti bit ce Paolo Conti, Wynton Marsalis, Charles Lloyd i Richard Galliano.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Povijesni udžbenici neće se mijenjati još dvije godine

Povijesni udžbenici neće se mijenjati još dvije godine

"U našim udžbenicima danas nije napisana puna istina o onome što se događalo u II. svjetskom ratu, a ovdje su ljudi koji to mogu promijeniti",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika