15.07.2009. / 15:53

Autor: Boris Bilas

Živčani Kerum otkrio: Državno odvjetništvo istražuje ugovore Spaladium Arene

Gradonačelnik je uvjeren da Grad plaća za dvoranu više nego što bi trebao te da je način na koji je dvorana vrijedna 50 milijuna eura građena štetan za Grad

Željko KerumŽeljko KerumSplitski gradonačelnik Željko Kerum izvjestio je danas vijećnike splitskog Gradskog vijeća kako je Državno odvjetništvo zatražilo reviziju ugovora o javno-privatnom partnerstvu sklopljenog između Grada Splita i Sportskoga grada u vezi Spaladium arene.

"O tom ugovoru nitko ništa ne zna, a u međuvremenu su sklopljena i dva aneksa ugovora", odgovorio je Kerum na pitanje Luke Podruga (HČSP). Gradonačelnik je uvjeren da Grad plaća za dvoranu više nego što bi trebao te da je način na koji je dvorana vrijedna 50 milijuna eura građena štetan za Grad.

Grad Split i država bi u 30 godina trebali isplatiti tvrtki Sportski grad, konzorciju osnovanom od strane Konstruktor-Inženjeringa , Instituta građevinarstva Hrvatske i Dalekovoda, 150 milijuna eura za dvoranu i poslovni kompleks. Kerum je na sjednici rekao vijećnicima i kako je direktorica Sportskog grada Elinda Ravlić tražila od grada Splita 18 milijuna kuna.

"Kad sam to pročitao, poživčanio sam", kazao je Kerum na sjednici.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika