15.07.2009. / 16:19

Autor: Tamara Janušić

Hermès uzgaja krokodile za torbice vrijedne 49.000 dolara

Iako se možda ovaj čin nekima čini barbarskim, koncept uzgajanja krokodila samo za potrebe modne industrije nije ništa novo

Hermesov najpoznatiji model BirkinHermesov najpoznatiji model BirkinHermèsov izvršni direktor, Patrick Thomas, izjavio je na Reutersovom globalnom sastanku o luksuzu da je njihova kompanija primorana uzgajati krokodile na farmi u Australiji kako bi uspjeli popuniti kvotu potražnje za njihovim luksuznim torbama od krokodilske kože.

Prema Thomasovim izjavama Hermès godišnje proizvodi 3, 000 torbica od krokodilske kože, što jednostavno nije dovoljno da zadovolji međunarodne potrebe. Zbog ove limitiranosti, brojni modni sladokusci još uvijek stoje na beskrajnoj listi čekanja. Naime, čeka se od šest mjeseci do dvije i pol godine.

"Za jednu torbu potrebno je tri do četiri krokodila, pa smo zbog toga odlučili uzgajati krokodile na svojim farmama u Australiji." rekao je Thomas u Parizu.

Iako se možda ovaj čin nekima čini barbarskim, koncept uzgajanja krokodila samo za potrebe modne industrije nije ništa novo.
Ipak, PETA je izrazila veliku zabrinutost zbog korištenja krokodilske kože u modnoj industriji.

"Ako Hermès stvarno želi biti vođa u modnoj industriji, trebao bi prestati ubijati životinje iz čiste hladnokrvne taštine i koristiti lažnu krokodilsku i zmijsku kožu."

Iako će uvijek biti onih koji su za i protiv ovoga, ostaje pitanje humanosti. No to je pitanje na koje će odgovoriti kupci.
Važno je napomenuti da jedna takva Hermèsova torba košta i više od 49, 000 dolara.

Komentari

registracija
20/7/09

teling, 20.07.09. 14:57

ipak mi nikada neće biti jasno zašto neke žene žele uopće nositi torbicu od bilo koje kože životinjskoga podrijetla... i još daju masnu lovu modnim guruima za to da ih učine glupim kokoškama koje su se vratile u neolitik kada smo se morali pokrivati životinjskim kožama...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika