10.04.2004. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

HRVATSKA

HEBRANG U SUKOBU INTERESA


Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang u sukobu je interesa zbog sklapanja Ugovora o radu u KB Merkur, smatraju pravni stručnjaci. Sporni ugovor potpisali su Andrija Hebrang, Klinička bolnica Merkur i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 13. veljače, a prema njemu Hebrang u te dvije ustanove obavlja po 5 posto punog radnog vremena. “Ministar Hebrang zadržao je položaj u bolnici koja mu je podređena i u kojoj smjenjuje ravnatelja. Sukob interesa je evidentan”, tvrdi profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Josip Kregar.
Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Žarko Puhovski, u utorak će pismeno zatražiti od Državnog odvjetništva da pokrene istragu protiv potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga zbog sumnje da je imao uvid u podatke o pozivateljima inače anonimne telefonske ankete u emisiji “Nedjeljom u dva”. Hebrang je u intervjuu jednom dnevnom listu izjavio kako je više od 50 posto poziva u anonimnoj telefonskoj anketi emisije “Nedjeljom u dva” stiglo sa sedam telefonskih linija. Puhovski je kazao kako prema toj izjavi ispada da ministar ima informacije o pozivateljima anonimnih anketa, što nipošto ne bi smio znati.

Vezane vijesti

Hebrang: Ne ukidajte ured za komunističke žrtve Drugog svjetskog rata

Hebrang: Ne ukidajte ured za komunističke žrtve Drugog svjetskog rata

Upravno vijeće Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata usprotivilo se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika