23.07.2009. / 09:38

Autor: Martina Čizmić

Spašavanje kompanije: Tko će uložiti 150 milijuna kuna u Adriatica.net?

Prema nekim procjenama u kompaniju bi trebalo uložiti oko 150 milijuna kuna, stoga ne čudi da su se pojavile nove glasine o ulasku Adris grupe u Adriaticu.net

Boris TeškiBoris TeškiNakon što su mediji objavili informacije o lošem financijskom stanju najveće hrvatske putničke agencije Adriatica.neta, pojavile su se glasine da ta tvrtka odlazi u stečaj. Pričalo se i da će ju kupiti konzorcij tvrtki na čelu sa državom i od nje napraviti državnu putničku agenciju.

No, kako se država ovih dana bavi vlastitim preživljavanjem, bilo kakve investicije pale su u drugi plan. Ono što je sigurno je da Adriatica neće u stečaj niti likvidaciju, piše Poslovni dnevnik. Predsjednik Uprave Boris Teški to je odlučno opovrgnuo i istaknuo kako je tvrtka već krenula u restrukturiranje za koje ima punu potporu vjerovnika.

Također, Adriatica bi trebala proći konsolidaciju te dokapitalizaciju, koja se već dugo najavljuje. Prema nekim procjenama u kompaniju bi trebalo uložiti oko 150 milijuna kuna, stoga ne čudi da su se pojavile nove glasine o ulasku Adris grupe u Adriaticu.net. Kako piše Poslovni, takve informacije u Adrisu nisu željeli komentirati, pa prema tome ni opovrgnuti.

Podsjetimo, svojevremeno je i Agrokor Ivice Todorića bio zainteresiran za ulazak u tu turističku tvrtku, no zbog vlastitih je problema sa likvidnošću morao odustati od plana teškog 20 milijuna eura. Također, jedno se vrijeme govorilo i o ulasku nekog stranog turoperatora u Adriatica.net, primjerice njemačkog TUI-a, no u kojem je statusu taj plan nije poznato.

Vezane vijesti

Todorić spašava vreću bez dna

Todorić spašava vreću bez dna

Najveći hrvatski touroperator adriatica.net, koji se u žarištu zanimanja javnosti i Državnog odvjetništva našao zbog sporne dokapitalizacije Slobodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika