02.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

POWELL POTVRDIO SUKOB UNUTAR BUSHEVE ADMINISTRACIJE


Američki državni tajnik Collin Powell izjavio je u ponedjeljak za BBC kako bi prvi korak u rješenju krize oko Iraka mogao biti povratak inspektora UN-a za nadzor naoružanja. Time se Powell otvoreno suprotstavio politici američkog potpredsjednika Dicka Cheneya i ministra obrane Donalda Rumsfelda koji smatraju da se napad na Irak mora izvršiti neovisno o izvješću Un-ove inspekcije. UN-ovi inspektori nalaze se u Iraku još od prošlog tjedna gdje nastoje utvrditi proizvodi li Irak oružje za masovno uništenje.
Powell se zalaže za odgodu napada na Irak – inače predviđen za 30. studeni ove godine – jer smatra kako se međunarodnoj zajednici ipak trebaju iznijeti čvršći dokazi o opravdanosti cijele operacije.
Powell je također najavio da se namjerava povući s dužnosti državnog tajnika nakon isteka sadašnjeg mandata američkog predsjednika Georgea W. Busha 2005., objavio je u ponedjeljak list Times.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika