23.07.2009. / 23:34

Autor: Nacionalova redakcija

Skandal: Država dilala informacijama, IGH i Konstruktor pokupovali zemljišta na Pelješcu

Riječ je o tvrtkama koje su projektanti i izvođači mosta, autoceste i brze ceste. Kako je u ovom unosnom poslu sudjelovala Vlada i bivši premijer? Država je u principu najodgovornija za najnoviji skandal, pošto je rečenim tvrtkama dala informaciju o koridoru autoceste

Prema posljednjim informacijama iz Vlade, od gradnje Pelješkog mosta se na neko vrijeme odustalo, prenosi HRT, koji je u posjedu dokumenata što bi mogli obrazložiti uporno inzistiranje Vlade da se unatoč katastrofalnoj situaciji u državi nije odustajalo od gradnje ovog mitskog HDZ-ovog mastodona. Naime, na portalu javne televizije piše kako su dvije vodeće tvrtke IGH Jure Radića i Konstruktor Željka Žderića - zahvaljujući povlaštenim informacijama - povoljno preko posrednika kupovale zemljišta na Pelješcu i time željele ostvariti milijunsku korist!

Riječ je o tvrtkama koje su projektanti i izvođači mosta, autoceste i brze ceste. Kako je u ovom unosnom poslu sudjelovala Vlada i bivši premijer? Država je u principu najodgovornija za najnoviji skandal, pošto je rečenim tvrtkama dala informaciju o koridoru autoceste. Potom su ove privatne firme kupovale zemljišta preko posrednika. To je potvrdio i Željko Jovanović predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća. IGH i Konstruktor inače su suvlasnici poduzeća Profectus, koje već godinama na tom istom području kupuje zemlju od mještana.

Vlasnik Profectusa Vicenzo Blagaić tvrdi da zemlju ne misle prodavati iako mu je cijena, zbog gradnje mosta, već porasla. Umjesto prodaje, kako kaže, razvijat će turizam. Blagaićeva tvrtka u dubrovačkom primorju posjeduje najmanje dva milijuna četvornih metara kamenjara i šikare. A prema dokumentima, predbilježila se na kupnju još nekoliko milijuna, prenosi HRT.

Vezane vijesti

Karamarko obećao 'oživljavanje' Pelješkog mosta

Karamarko obećao 'oživljavanje' Pelješkog mosta

Gostujući u Dubrovniku predsjednik Hrvaske demokratske zajednice Tomislav Karamarko osudio je odluku Vlade o odustajanju od projekta gradnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika