27.07.2009. / 17:25

Autor: Hina

Počeo Motovun Film Festival

Program sadrži petnaest filmova i jaku reprezentaciju gostiju predvođenu jednim od najpoznatijih redatelja Mikom Kaurismäkijem i vodećim dokumentaristom Artom Halonenom

Ovogodišnja zemlja partner je FinskaOvogodišnja zemlja partner je FinskaJutarnjom projekcijom filma "Pohlepa" redatelja Etricha von Stroheima u kinu "Bauer" počeo je 11. Motovun Film Festival u sklopu kojeg će do 31. srpnja biti prikazano 65 projekcija, a održat će se i mnogi popratni sadržaji.

"Motovunsko brdo i ove godine bit će jedno nesvakidašnje filmsko iskustvo. Glavni program uključuje 21 naslov, a kombinira filmove koji su postigli uspjeh na uglednim svjetskim festivalima s manje poznatim uradcima koji teško pronalaze put do naše publike", rekao je direktor festivala Igor Mirković na današnjoj konferenciji za novinare u Motovunu.

Dodao je da je ove godine zemlja partner Finska, koja će, osim uvida u svoja recentna filmska ostvarenja kroz program "Novi finski film", dvama koncertima predstaviti i finsku glazbenu scenu.

Istaknuo je kako se dosad u Motovunu, otkako se realizira program zemlja partner, nijedna zemlja nije tako bogato predstavila kao finska kulturna scena.

"Prije svega, tu je program od petnaest filmova, jaka reprezentacija gostiju predvođena jednim od najpoznatijih redatelja Mikom Kaurismäkijem i vodećim dokumentaristom Artom Halonenom.

U glazbenom programu iz Finske dolaze dvije atrakcije - band '22 Pistepirkko' i svestrani kantautor Ismo Alanko", rekao je Mirković. Pred publikom je još jedna neizvjesna avantura, rekao je Mirković i dodao kako bismo "mi osobno voljeli da publika pamti taj festival kao mjesto veselja u neveselim vremenima".

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika