Objavljeno u Nacionalu br. 715, 2009-07-28

Autor: Nacionalova redakcija

Hitrorez kao realnost HDZ-ove politike: 'Sanader je premijer, a stanje je odlično'

Iz današnje perspektive, kada dakle Hitrorez već mjesecima nije sadržajno obnovljen, a Sanader i dalje na njemu vodi ovu državu - smiješno je sjetiti se najava dotičnog Splićanina koji je 2007. godine govorio da će se rezovima Hitroreza uštedjeti i više od milijardu kuna godišnje

Zaglavlje i glava koja zbori; Sanaderova poruka još je mentalna aktualnost kod prestrašenih partijacaZaglavlje i glava koja zbori; Sanaderova poruka još je mentalna aktualnost kod prestrašenih partijacaO Hitrorezu, nekoć pompozno predstavljanom projektu HDZ-ove vlade, već se dugo nitko ne brine.

O tome najbolje svjedoči internetska stranica projekta na kojoj se posjetiteljima još uvijek kao premijer obraća Ivo Sanader sa, iz današnje perspektive, vrlo bizarnom porukom o "prisutnim pozitivnim trendovima u gospodarstvu"

Ukrašena zaglavljem 'Premijerova poruka', Sanaderova glava pak krasi njegovu osobnu poruku, u kojoj on govori o svim dobrobitima ovog projekta. Naime, o 'brzom, produktivnom i učinkovitom servisu'. "Hrabro i odlučno iskoračili smo iz birokracije u “hitrokraciju” - kaže samouvjereni Sanader, davno nakon što je pobjegao.

Kada je prije dvije godine predstavljen hrvatskom narodu, ovaj je projekt prema najavama HDZ-ovih birokrata u nadolazećem razdoblju trebao 'ukinuti' ili pojednostaviti više od polovice gospodarskih propisa. Na Hitrorezu je radila ekipa od 250 stručnjaka, inače poznata i kao 'jedinica', a vlada je kao izravne rezultate 'hitroreznog' smanjenja i pojednostavljenja propisa u šumi birokracije vidjela i smanjenje mogućnosti korupcije.

Iz današnje perspektive, kada dakle Hitrorez već mjesecima nije sadržajno obnovljen, a Sanader i dalje na njemu vodi ovu državu - smiješno je sjetiti se najava dotičnog Splićanina koji je 2007. godine govorio da će se rezovima Hitroreza uštedjeti i više od milijardu kuna godišnje.

"Vjerujem kako ćemo i ovim projektom stvoriti preduvjete za kreiranje ekonomije koja se brže i bezbolnije prilagođava promjenama u eri globalizacije, a građanima te inozemnim investitorima osigurati jasnije i transparentnije postupke u pokretanju njihovih poduzetničkih ideja u Republici Hrvatskoj", stoji na kraju poruke 'premijera' Sanadera.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/7/09

wollf, 07.08.09. 16:53

SANADER JE MOGAO NAPRAVITI ĆUDO SVOJOM OSTAVKOM !! DA JE REKAO I NAPRAVIO !!!
"GOSPODO DAJEM SEBI OTKAZ ZBOG NEMOGUĆNOSTI DA OSTVARIM OBEĆANJE GRAĐANIMA, ALI DAJEM OTKAZ I SVIM PARAZITIMA KOJI SISAJU BUĐET !"
TAKO JOŠ 80000 DO 100000 OTKAZA (za otpremninu im dati lopate i motike, svima im osigurati posao na izgradnji autoputeva) A ZAPOSLITI MALI BROJ MLADIH ŠKOLOVANIH LJUDI I UŠTEDITI STAVKU OD 2 MILIJARDE KUNA ŠTO SE GODIŠNJE IZDVAJA ZA INTELEKTUALNE USLUGE !!!! (napraviti provjere diploma svih državnih zaposlenika i politićara.
NACIJA BI BILA ZAHVALNA !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika