29.07.2009. / 12:25

Autor: Boris Bilas

'Indeks 2': Svih 30 proglašeni krivima, kazne od pola do dvije godine zatvora

Krivnju je prije priznalo šest posrednika i pet studenata. Studenti su na razne načine dolazili do novca za ispite, čija je cijena bila od 200 do 700 eura

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŽupanijski sud u Zagrebu krivima je proglasio 30 okrivljenih za kupovanje ispita u aferi Indeks 2. Prodekan Prometnog fakulteta Dragan Badanjak dobio je deset mjeseci zatvora i pet godina zabrane rada, a posrednik Mladen Budor na osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Preostalih devet profesora: Jerko Radoš (koji je doktor znanosti), Antun Sertić, Damir Božičević (također doktor znanosti i sin akademika Josipa Božičevića), Velimir Kolar, Sanja Marušić, Ivan Bošnjak (doktor ekonomskih znanosti), Marina Manucci, Dražen Kovačević i Josip Zavada osuđeni su na kazne od šest mjeseci do dvije godine te im je izrečena zabrana rada u trajanju od pet godina.

Krivnju je prije priznalo šest posrednika i pet studenata. Studenti su na razne načine dolazili do novca za ispite, čija je cijena bila od 200 do 700 eura. Presudom je završeno najveće suđenje pripadnicima akademske zajednice u Hrvatskoj te sudski postupak koji spada u one s najvećim brojem okrivljenika.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika