29.07.2009. / 14:58

Autor: Totalsport

FOTA ponudila pomoć BMW-u

Udruženje momčadi Formule 1 (FOTA) promptno je reagiralo po objavi njemačkog BMW-a da se povlači iz svijeta Formule 1 od sljedeće sezone...

Sastanak članova FOTA-eSastanak članova FOTA-eFOTA je naime ponudila BMW-u pomoć u želji da njemačka momčad opstane u natjecanju kojeg je odlučila napustiti jer se našla u financijskim poteškoćama uzrokovanim ekonomskom krizom, te slabijim rezultatima koji ne prate ulaganja u taj sport.

"Povodom objave o povlačenju BMW-a iz svijeta Formule 1 FOTA je odmah sazvala sastanak i nakon konzultacija odlučeno je da se pruži sva potrebna pomoć toj momčadi kako bi nastavila svoje sudjelovanje u Formuli 1", stoji među ostalim u priopćenju FOTA-e.

Trenutno vodeća momčad u poretku konstruktora, Brawn GP, čiji je vozač Jenson Button vodeći u ukupnom poretku vozača, ponikla je na ostacima Honde, japanske momčadi koja se povukla uoči sezone radi istih razloga zašto to želi sada učiniti i BMW.

Čelni ljudi Brawn GP-a, kao i sam šef momčadi Ross Brawn, u nekoliko su navrata isticali da im je FOTA-ina pomoć bila od presudne važnosti u opstanku u svijetu Formule 1.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika