30.07.2009. / 11:40

Autor: Totalsport

Kaka: Nisam odbio peticu zbog Zidanea

Brazilski nogometaš Kaka dao je španjolskom AS-u prvi intervju nakon završenog godišnjeg odmora, u kojem se osvrnuo na usporedbe s velikim Zinedineom Zidaneom...

KakaKakaKaka po dolasku u madridski Real nije želio prihvatiti dres s brojem 5, kojeg je u ''kraljevskom klubu'' nosio Zidane. Izabrao je ''osmicu'', ali je, bez obzira na to, spreman prihvatiti ulogu Zidaneovog nasljednika.

- Nisam odbio ''peticu'' jer je to bio Zidaneov broj, već zato što je u južnoameričkom nogometnom podneblju, za Brazilce, ali i za Argentince, to broj koji nose defenzivci. Zbog toga sam odabrao ''osmicu'', to je broj koji sam nosio na početku karijere u Sao Paulu - objasnio je Kaka.

Vratio se na Zidanea i vječite usporedbe s tim velikanom francuskog, europskog i svjetskog nogometa.

- Usporedbe sa Zidaneom me ne smetaju. To nije prvi puta da me uspoređuju s njime, već sam navikao na to. Zidane je nogometna legenda, povijesna figura u francuskoj reprezentaciji i Realu. Čovjek koji je naprosto na jednoj drugoj, višoj razini. On je već kreirao povijest tijekom svoje karijere, a ja još nisam dosegao tu razinu. No, nadam se da ću krenuti njegovim tragom, njegovim stopama na Santiago Bernabeuu. Nadam se da ću i ja stvarati povijest - kaže Kaka.

Odbija kalkulacije koliko bi tandem koji sačinjavaju Cristiano Ronaldo i on mogao postići golova u novoj sezoni.

- Ne znam koliko ćemo zabiti, rano je još o tome govoriti. Nadam se, mnogo. No, nećemo samo Cristiano i ja postizati golove, Real ima puno moćnih ofenzivaca. Ja ionako nikada nisam bio klasični strijelac, ali bilo je razdoblja kada me karta jako dobro služila po tom pitanju. Recimo, u Ligi prvaka 2007. godine. U Milanu sam obično zabijao između 12 i 20 golova po sezoni. S time bih bio jako zadovoljan i u Realu.

I za kraj, riječ - dvije o nekim suigračima. Za početak, o Cristianu Ronaldu.

- Sjajan, veliki igrač. Cristiano je još uvijek vrlo mlad, pred njim je još puno velikih stvari u karijeri.

O Karimu Benzemi:

- Vrlo talentiran i mlađahan. Odličan napadač.

O Gutiju:

- Jako inteligantan igrač.

O Ikeru Cassilasu:

- On je trenutno suigrač koji mi je najviše pomaže u prilagodbi. Zajedno treniramo, budući da smo se obojica kasnije vratili s godišnjeg odmora. Iker me poveo na stadion u utakmicama na Peace Cupu protiv Al-Ittihad i LDU Quita.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika