01.08.2009. / 16:39

Autor: Totalsport

FIA provjerava Schumachera i dogovorila sve s FOTA-om

Međunarodna federacija autosportova (FIA) istražit će je li povratnik u Formulu 1 Michael Schumacher svojim testiranjem u Mugellu prekršio strogo propisana pravila...

Michael SchumacherMichael SchumacherNaime, sam sedmerostruki svjetski F1 prvak izjavio je da je bolid iz 2007. godine vozio na gumama iz GP2 serije, budući da je momčadima zabranjeno testiranje s gumama koje se koriste u aktualnoj sezoni.

Njegovu je izjavu FIA dočekala s rezervom, pa je preko glasnogovornice izjavila da će provjeriti cijeli slučaj.

Još jedna važna vijest pristigla je iz FIA-e. Vrhovno tijelo auto-moto sporta i Udruženje momčadi koje sudjeluju u Formuli 1 (FOTA) u petak su potpisali Concorde Agreement i tako okončali višemjesečni spor u vezi pravila zbog kojih su prijetili napuštanjem elitnog automobilističkog natjecanja.

Potpisani sporazum na snazi će biti do 31. prosinca 2012. godine, a satkan je od činjenica prema kojima momčadi imaju pravo sudjelovanja u Formuli 1, te koliku će naknadu primiti od televizijskih prava u tom razdoblju.

Vezane vijesti

Hamilton i Schumacher dominantni na treninzima

Hamilton i Schumacher dominantni na treninzima

Michael Schumacher i Lewis Hamilton su dva pilota koja su dominirala na prva dva slobodna treninga treće utrke Svjetskoga prvenstva u Formuli 1 koja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika