03.08.2009. / 14:46

Autor: Ivica Medo

Ivica Kalinić novi trener Hajduka

Sada već bivši trener Šibenika Ivica Kalinić zamijenio je Antu Mišu na mjestu trenera Hajduka

Ivica KalinićIvica KalinićNa službenom portalu Hajduka priopćeno je kako je Kalinić dogovorio preuzimanje klupe "bijelih" iza podneva, a već sutra će odraditi prvi trening s nogometašima splitskog kluba.

"Veliko je to priznanje za ovaj moj rad, čeka me puno posla, situacija nije najsjajnija, ali to je tako u našem poslu. Prihvatit ću se izazova, zasukati rukave", izjavio je Kalinić te istakao:

"Momci su svjesni situacije, već u četvrtak nam stiže Žilina, veliki je ulog na igračima da pokažu svoju zrelost. Gledam sam prvu utakmicu putem TV-a, siguran sam da možemo proći."

Uz Hajdukova predsjednika Matu Peroša pregovorima su nazočili član Uprave Fredi Fiorentini, potpredsjednik NO Jako Andabak, član NO Kruno Peronja i odvjetnik Vinko Radovani.

Pomoćnik Kataliniću u Ligi prvaka

Ivica Kalinić rođen je 26. ožujka 1956. u Splitu. Nogomet je počeo igrati s 13 godina u Solinu, a poslije je nastupao za Hajduk od 1976. do ljeta 1977., a zatim je otišao u Maribor, pa je četiri sezone proveo u Osijeku odakle se vratio ponovno u Hajduk, s kojim je u igračkoj karijeri osvojio jugoslavenski Kup. Nakon kratkog zadržavanja u Hajduku otišao je u Tirol s kojim osvaja austrijski Kup i prvenstvo.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Prvo je 1990. vodio kadete Hajduka s kojima je osvojio prvenstvo Hrvatske. Zatim je preuzeo juniore Hajduka, a do 1993. bio je i pomoćnik Martinu Novoselcu u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije.

Nakon toga bio je pomoćnik Ivanu Kataliniću na klupi seniorske momčadi Hajduka koji u tom razdoblju osvojio dva prvenstva i dva hrvatska Kupa, a igrao je i četvrtfinale Lige prvaka. Poslije je proveo i pola sezoni u Istri, a nakon posla u Puli odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je osam mjeseci bio pomoćnik Tomislavu Iviću, koji je u to doba bio izbornik UAE-a.

Zatim preuzima Posušje s kojim je 1990. bio jesenski prvak BiH, a nakon toga se ponovno vraća juniorima Hajduka, pa odlazi u Solin i Imotski, a onda u ukrajinski Metalurg iz Zaporožja gdje je ponovno bio pomoćnik Kataliniću. Nakon ukrajinske avanture preuzima Uskok, no tamo se dugo ne zadržava nego odlazi ponovno u Imotski s kojim se plasirao u 2. ligu. Prošle sezone bio je trener Širokog Brijega s kojim je osvojio BiH Kup, a poćetkom tekuće sezone preuzeo je momčad Šibenika.

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika