05.08.2009. / 11:25

Autor: Hina

Na Makarskoj rivijeri trenutačno 45 tisuća gostiju

Gosti iz naše zemlje, njih 26.648 koji u dolascima bilježe minus od 5 posto, ostvarili su 154.574 noćenja što je čak 8 posto više nego do konca srpnja prošle godine

U turističkim odredištima na makarskoj rivijeri odmor trenutačno provodi 45.589 gostiju što je ravno broju registriranih turista u isto vrijeme prošle godine.

Međutim, u prvih sedam mjeseci ove godine makarsku je rivijeru posjetilo 304.147 turista, što je 6 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U ljetovalištima od Brela do općine Gradac ostvareno je 1.983.914 noćenja što je 7 posto manje od rezultata za prvih sedam mjeseci prošle godine, podaci su županijske Turističke zajednice i turističkih ureda s makarskog primorja.

Gosti iz naše zemlje, njih 26.648 koji u dolascima bilježe minus od 5 posto, ostvarili su 154.574 noćenja što je čak 8 posto više nego do konca srpnja prošle godine.

Stranci kojih je u ljetovalištima Makarskog primorja boravilo 277.499 ili 6 posto manje nego u prvih sedam mjeseci lani, ostvarili su 1.829.340 registriranih turističkih noćenja ili 9 posto manje nego lani.

Prema prvim pokazateljima nastavljen je trend pada turističkog prometa gostiju iz Njemačke, Francuske, Italije i Rusije, te Slovačke, Slovenije i manji pad Češke i BiH. Najbrojniji turisti na Makarskom primorju dolaze iz Češke, Slovačke, BiH, Njemačke i Poljske.

Predsjednik Turističke zajednice Makarska rivijera Davor Glavina zadovoljan turističkim učinkom na rivijeri do konca srpnja. Sva su ljetovališta na Primorju popunjena kao i početkom kolovoza prošle godine, dodao je Glavina rekavši kako u hotelskim kućama ima još poneko slobodno mjesto, a rezervacije smještaja nisu potrebne ni za sobe i apartmane privatnih kućevlasnika kao ni autokampove.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika