06.08.2009. / 08:41

Autor: Boris Bilas

Pobjeda nakon desetljeća pravne borbe: INA mora Vesnu Balenović vratiti na posao

Podsjetimo, Ina je početkom ovog desetljeća Vesni Balenović dala otkaz, a međuvremenu je 52 puta bila na sudu te je gotovo bankrotirala radi sudskih procesa

Vesna BalenovićVesna BalenovićNajpoznatija hrvatska "zviždačica" Vesna Balenović uspjela je ovih dana dobiti dugogodišnji spor protiv svoje bivše tvrtke INA-e koja će je morati vratiti na posao i isplatiti joj veliku odštetu, javlja riječki Novi List.

Spor je dobila nakon tužbe protiv hrvatske Vlade koju je proljetos podnijela Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, a na pritisak tog suda ovih je dana sve završilo pomirenjem stranaka - Vesne Balenović i Vlade, koja ima vlasništvo u INA-i.

"Ovo je za mene dan pobjede. INA će me morati vratiti na posao i isplatiti mi odštetu za izgubljeno vrijeme, ali i za duševne boli", radosno kaže Balenović u izjavi za Novi list.

Podsjetimo, Ina je početkom ovog desetljeća Vesni Balenović dala otkaz, a međuvremenu je 52 puta bila na sudu te je gotovo bankrotirala radi sudskih procesa.

"No, uspjela sam tek nakon tužbe sudu u Strasbourgu, te zahvaljujući ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću koji je pokazao razumijevanje", tvrdi Balenović.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
1/4/07

ulomax, 06.08.09. 10:34

INA je desetljecima leglo najgoreg kriminala ,da sve sefove u INI redom zatvras isudis po 15-20 god.nemozes fulat u3% slucajeva!


registracija
4/8/09

panta, 06.08.09. 12:29

Istina je, trebalo bi malo procesljat poslovanje Interine u Londonu...preko te firme majstori kupuju naftu


registracija
10/7/09

Anemona, 06.08.09. 16:30

Cestitke gospodji Vesni Balenovic.
Da,lopova u Ini ima,zna se.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika