06.08.2009. / 10:12

Autor: Boris Bilas

Povratak duga: Neven Jurica vratio pola milijuna prokockanih kuna

Predsjednik Mesić je još u listopadu prošle godine prozvao Juricu zbog porasta troškova i zatražio od Ministarstva da provede istragu

Neven JuricaNeven JuricaNeven Jurica, veleposlanik Republike Hrvatske pri UN-u na odlasku, posjetio je u utorak predsjednika Stjepana Mesića kako bi objasnio razloge svog odlaska s ove funkcije. Kako piše Jutarnji list nije poznato da li je Jurica od Mesića tražio pomoć u vezi s optužnicom koja bi trebala uskoro biti podnesena protiv njega. No, Mesićeva glasnogovornica je odgovorila da je predsjednik odbio svaki razgovor o toj temi.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova je prije gotovo dva mjeseca podnijelo kaznenu prijavu protiv Nevena Jurice zbog pronevjere, a veleposlanik će biti razriješen tek ovih dana i to, prema službenom obrazloženju, na osobni zahtjev.

Podsjetimo, Jurica je u više navrata proračunskim sredstvima financirao svoje privatne posjete Las Vegasu. Te troškove potom je bilježio kao službene izdatke, u svrhu lobiranja i reprezentacije.

Predsjednik Mesić je još u listopadu prošle godine prozvao Juricu zbog porasta troškova i zatražio od Ministarstva da provede istragu, koja je pokazala kako Jurica novac jednostavno prokockao u kockarnicama Las Vegasa.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje iz MVPEI-ja Jurica je u to ministarstvo vratio oko pola milijuna kuna prokockanog novca, ali ga svejedno očekuje nastavak policijske istrage.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 06.08.09. 20:03

Ne znam ja u kojoj je stranci JuHica. Ako je u HDZ mislim da bi trebalo imati razumjevanja, jer je ta stranka ucinila puno dobra za sve nas, pa njezini clanovi moraju imati poseban status. Ma hajdete molim vas, zar bi sada trebalo razvlaciti covjeka po sudovima zbog nekakvih tricavih nekoliko stotina tisuca eura. Ja bih hadezeovcima oprastao sve sto maznu ispod, recimo pet milijuna, ali zelenih novcanica. Osim toga, valja znati da nije lako sate i sate provoditi u Las Vegasu. I to napetih zivaca, gdje manje vise moras drzati desnicu na srcu za Hrvatsku...A to,. zna se deskoncentrira i baca u trans. Centrotrans. Ja toliko, a volio bih da se oglasi i oni drugi. Andrija drugi...


registracija
1/7/09

wollf, 07.08.09. 15:55

KADA ĆE DRŽAVA TRAŽITI DRAGOLJCE ZA LAS VEGAS DA I JA MALO LOBIRAM ZA NAŠU LIJEPU, PA AKO DOBIJEM MOŽDA ĆU I VRATITI DRŽAVI ŠTO SAM POSUDIO !!!
ZAŠTO U HRVATSKOJ NE VRIJEDE ZAKONI ZA VELIKE LOPUŽE NEGO SAMO ZA SIROTINJU ???
POŠALJITE GA U ZASLUŽENU MIROVINU OD 25000 KN- NIJE ON KRIV ŠTO JE CJELA DRŽAVA U P.M.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika