07.08.2009. / 08:55

Autor: Hina

Gradonačelnik Podgorice sa sinom i vozačem pištoljem i šakama napao novinare

"Ovaj događaj svjedoči o ambijentu koji je stvoren u zemlji u kojoj je nasilje konstanta, a strah poluga kojom se vlada", navodi se u priopćenju

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i njihov vozač Dragan Radonjić fizički su, u noći između srijede i četvrtka, napali urednika i fotoreportera utjecajnog neovisnog dnevnog lista Vijesti Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića dok su bili na radnom zadatku.

Gradonačelnikov sin Miljan, prema izjavama novinara, u tom napadu koristio se i pištoljem. Novinari su lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u klinici u Podgorici.

Kako u četvrtak navode podgorički elektronski mediji, napadači su u policiji priznali napad na novinare. Ministar unutarnjih poslova Ivan Brajović kazao je da je policija profesionalno postupila i ispitala aktere ovog incidenta, ne najavljujući daljnje korake koje će poduzeti.

Taj događaj izazvao je reakcije cijele medijske zajednice Crne Gore, civilnog sektora i većine političkih stranaka. Dnevnik Vijesti podnio je krivičnu prijavu protiv trojice napadača. "U normalnoj zemlji poslije ovakvih događaja daju ostavke ne samo sudionici nasilja, već i resorni ministri", ocijenjeno je u priopćenju koje su potpisali čelnici ove medijske tvrtke.

Oni su naveli da je gradonačelnik Podgorice samo pokazao kako se u Crnoj Gori vlast obračunava sa medijima.

"Ovaj događaj svjedoči o ambijentu koji je stvoren u zemlji u kojoj je nasilje konstanta, a strah poluga kojom se vlada", navodi se u priopćenju.

Napad su osudili i predstavnici civilnih udruga, te oporbene stranke.

Vezane vijesti

Podgorica: Pokrenuta istraga protiv pilota zbog zločina u Dubrovniku

Podgorica: Pokrenuta istraga protiv pilota zbog zločina u Dubrovniku

Crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su počinili ratne zločine na području Dubrovnika 1991.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika