07.08.2009. / 15:51

Autor: Hina

Hrvatski film "Nije kraj" pobjednik filmskog festivala u Herceg Novom

Film "Nije kraj", nastao po motivima drama Mate Matišića "Žena bez tijela" i Sinovi umiru prvi", snimljen je u hrvatsko-srpskoj koprodukciji

Vinko BrešanVinko BrešanHrvatski film "Nije kraj" redatelja Vinka Brešana, u produkciji Interfilma, HRT-a i VANS-a, proglašen je najboljim filmom na Međunarodnom filmskom festivalu u Herceg Novom koji se održavao od 1. do 7. kolovoza, priopćeno je danas iz Interfilma.

U konkurenciji za nagrade na festivalu je sudjelovalo 12 filmova iz osam zemalja. Nagradu za najboljeg redatelja osvojio je Peter Strickland za rumunjski film "Katalin Varga", nagradu za najbolju mušku ulogu Slavko Štimac za film "Buick Riviera" Gorana Rušinovića, a nagradu za najbolju žensku ulogu Jelena Đokić za film "Turneja" Gorana Markovića.

Film "Nije kraj", nastao po motivima drama Mate Matišića "Žena bez tijela" i Sinovi umiru prvi", snimljen je u hrvatsko-srpskoj koprodukciji. Na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Puli osvojio je četiri Zlatne arene i nagradu publike - Zlatna vrata Pule. Na filmskom festivalu u Karlovym Varyma žiri međunarodne filmske kritike dodijelio mu je nagradu FIPRESCI za najbolji film.

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika