08.08.2009. / 10:00

Autor: Hina , Boris Bilas

Kerumov plan za Hajduk: Svaguša predsjednik, na Poljud se vraća Igor Štimac

U kadrovskim promjenama Uprave nema Kerumovog imena, jer gradonačelnik je ionako budući predsjednik Nadzornog odbora, najvažnijeg klupskog tijela koje će dobiti novi saziv čim se okonča dokapitalizacija

Igor ŠtimacIgor ŠtimacNakon što je splitski gradonačelnik Željko Kerum dao prijedlog da se Joško Svaguša imenuje novim čelnikom Hajduka održana je telefonska sjednica nadzornog odbora Bijelih na kojoj je jednoglasno potvrđen izbor Svaguše za vršitelja dužnosti predsjednika Uprave splitskog kluba, pišu Sportske Novosti.

"Odluka je donesena jednoglasno, a primopredaja dužnosti između bivšeg predsjednika Mate Peroša i budućeg Joška Svaguše obavit će se u subotu ujutro na Poljudu", izvijestio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Jako Andabak.

Dva mjesta u Upravi trebala bi pripasti Vinku Ljubičiću i Igoru Štimcu. Ljubičić je čovjek koji vodi hotelski biznis Jake Andabaka u Dalmaciji (Brela, Bol), a predsjednik je Uprave fonda Lucidus. Financije su njegov "teren, a Ljubičićevo imenovanje u Upravu kluba dio je dogovora Keruma i Andabaka, jer i najveći dioničar Bijelih želi imati što veću kontrolu poslovanja Hajduka u kojeg je uložio 14 milijuna kuna kupnjom dioničkog kapitala prošle jeseni.

Igor Štimac u toj kadrovskoj križaljci dobit će ulogu člana Uprave zaduženog za struku. Dugo se o povratku Štimca šaputalo na Poljudu, ali premda se jučer informacija u splitskim nogometnim krugovima držala gotovo sigurnom, bio je nedostupan za izjave po pitanju svog novog angažmana u Hajduku.

S Poljuda je inače otišao u rujnu 2005. godine s dva osvojena naslova prvaka u ulozi sportskog direktora, a protekle sezone obnašao je dužnost predsjednika Udruge Prve HNL, mandat mu je istekao završetkom prvenstva 2008/09.

U kadrovskim promjenama Uprave nema Kerumovog imena, jer gradonačelnik je ionako budući predsjednik Nadzornog odbora, najvažnijeg klupskog tijela koje će dobiti novi saziv čim se okonča dokapitalizacija. Zbog tog procesa, čiji se kraj brzo očekuje, klub će dobiti privremene obnašatelje dužnosti koji će prefiks "v.d." izgubiti onog trenutka kada se održi Skupština dioničara i formira novi Nadzorni odbor koji će potvrditi mandate i imenovanja.

Joško Svaguša novi predsjednik Hajduka

Splitski poduzetnik Joško Svaguša izabran je za vršitelja dužnosti predsjednika Hajduka, naslijedivši na toj dužnosti Matu Peroša koji je podnio neopozivu ostavku u četvrtak kasno na večer nakon što je slovačka Žilina na Poljudu pobjedila Hajduka i izbacila ga iz daljnjeg natjecanja nogometne Europske lige.

Svaguša se, nakon jutros obavljene primopredaje sa Perošom i službeno predstavio novinarima naglasivši više puta kako će se zauzeti za stvaranje "novog Hajduka", te da neće dozvoliti ničije privatne interese iznad interesa kluba.

"Postavljen sam za v.d. predsjednika Hajduka od strane Grada kao većinskog vlasnika kluba i gradonačelnika Željka Keruma", izvjestio je novinare Svaguša, rekavši kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da opravda povjerenje Keruma, te Nadzornog i Upravnog odbora kluba koji su ga izabrali na ovu dužnost.

"Želimo napraviti novi Hajduk sa novim ljudima, jedna era kluba je završena. Nema više priče o starom," istaknuo je Svaguša najavivši kako će u idućih nekoliko dana napraviti "novi sastav ljudi koji će upravljati Hajdukom".

Svaguša danas nije želio govoriti o imenima tih ljudi. Na upit hoće li Ivica Kalinić, koji je nakon utakmice protiv Žiline zbog srčanih tegoba prebačen u bolnicu, ostati trener Hajduka, Svaguša je kazao da je Kalinić "u lošoj zdravstvenoj situaciji" te će se idućih dana vidjeti kako će se razvijati njegovo zdravstveno stanje. Svaguša je naglasio da je Hajduk "dosegao dno" pa je u stvaranju "novog Hajduka" javno zatražio i potporu novinara rekavši da će klub na čelu s njim djelovati transparentno.

"Ne interesiraju me ničiji osobni interesi i na tom putu ću ustrajati", kazao je Svaguša. Po njegovom tumačenju mjerilo "novog Hajduka" bit će rezultati. "Torcida želi da Hajduk bude prvak i mi ćemo učiniti sve da se to i ostvari", rekao je Svaguša. Dodao je kako je Torcida dio Hajduka te da zaslužuje respekt i s pravom je nezadovoljna rezulatima momčadi. Pri tomu je Svaguša kazao da se gradonačelnik Kerum već sastao sa predstavnicima Torcide.

Svaguša je također rekao da će bez ikakve materijalne naknade obnašati dužnost v.d. predsjednika 24 sata dnevno te da će svoje tvrtke staviti staviti "po strani".

Joško Svaguša je, inače na nedavnim lokalnim izborima izabran za vijećnika u splitskom Gradskom vijeću kao kandidat Nezavisne liste Željka Keruma.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 08.08.09. 11:01

Vjerujem da Kerum zna sto radi i da ce ovo kadrovsko pospremanje dovesti do sredjivanja situacije u klubu, sto bi se moralo odraziti i na rezultate i konacni uspjeh. Dobro je sto se vraca Stimac, iako mu osobno ne mogu oprostiti ligu 16.Rezultati Dinama i Hajduka protiv trecerazrednih klubova Euope to najbolje potvrdjuju.


registracija
1/7/09

wollf, 08.08.09. 13:18

SAD SE VEĆ ZNA, SVAGUŠA GARANTIRA DA HAJDUK NEĆE BITI GLADAN KRUHA !!!!!! (za ostalo nisam siguran) ???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika