10.08.2009. / 17:22

Autor: Hina

'Smak svita': Igračima Hajduka u pomoć dolazi psiholog

Prošlog tjedna, nakon Hajdukovog poraza na Poljudu od Žiline i ispadanja iz nogometne Europske lige neopozivu ostavku je podnio predsjednik kluba Mate Peroš

Pomoćni trener splitskog Hajduka Joško Španjić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio mogućnost angažiranja psihologa koji bi pomogao na uklanjanju "psihičke blokade" nogometaša u koju su zapali trima uzastopnim porazima - u prošlom kolu domaćeg prvenstva protiv Slaven Belupa, a prije toga od slovačke Žiline u 3. pretkolu nogometne Europske lige i od Zadra također u domaćem prvenstvu.

"Igrači Hajduka nisu zaboravili igrati nogomet ali su u psihičkoj blokadi i sada je pitanje kako im povratiti samopouzdanje a time bi dobili i na igri", rekao je Španjić. Na upit planira li se angažiranje stručnjaka za motivaciju, odnosno psihologa koji bi pomogao na uklanjanju "blokada kod igrača", Španjić je kazao kako to nije isključeno.

"Potrebno je napraviti sve što može pomoći momčadi, cjelokupni stručni stožer i vodstvo kluba trebaju razmotriti takvu opciju da se angažira takav jedan stručnjak psiholog", rekao je Španjić.

U Hajduku su potvrdili da su trojica od devet članova Nadzornog odbora kluba - Ante Sanader (aktualni župan Splitsko-dalmatinski), Mirko Klarić i Damir Gabrić podnijeli ostavke na te dužnosti jer, kako su obrazložili, više nisu spremni sudjelovati u radu ovog klupskog tijela.

Ostavci ove trojice članova Nadzornog odbora Hajduka prethodilo je priopćenje Kluba navijača hajduka Torcide u kojem se ističe da će ustrajavati na ostavkama članova Nadzornog odbora koji su na te dužnosti, po mišljenju Torcide, došli "zahvaljujući političkim vezama", pa se pri tomu osim trojice članova koji su podnijeli ostavke, spominju još trojica - predsjednik Nadzornog odbora Ivan Kuret (bivši splitski gradonačelnik) te Kruno Peronja i Marko Ivkošić.

Torcida je također, kako je navela, zbog katastrofalnih posljedica i nestručnog vođenja, rezultatskog potopa i srozavanja ugleda Hajduka, zatražila žurne i neopozive ostavke člana Uprave zaduženog za struku Fredija Fiorentinija,, sposrtskog direktora Ivana Buljana i njihovih suradnika te predstavnika skautske službe. Klub navijača Torcida upozorava da ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune onda će ona prestati sa radom i navijanjem na Poljudu jer ne žele da ih se povezuje s "mogućom eskalacijom nezadovoljstva čitavog navijačkog puka koje bi moglo dovesti do neželjenih scena i nasilja".

Prošlog tjedna, nakon Hajdukovog poraza na Poljudu od Žiline i ispadanja iz nogometne Europske lige neopozivu ostavku je podnio predsjednik kluba Mate Peroš. Umjesto njega za v.d. predsjednika Hajduka izabran je splitski poduzetnik Joško Svaguša koji je rekao da je na tu dužnost postavljen "od strane splitskog gradonačelnika Željka Keruma".

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika