22.04.2004. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

HRVATSKA

DRŽAVA PRISTALA NA NAGODBU S OBITELJI MILANA LEVARA

DRŽAVA PRISTALA NA NAGODBU S OBITELJI MILANA LEVARA
Republika Hrvatska pristala je na nagodbu s obitelji Milana Levara, haškog svjedoka ubijenog pod još nerazjašnjenim okolnostima u podmetnutoj eksploziji u Gospiću 2000. godine. Prema nagodbi, Levarova supruga Vesna i sin Leon dobit će po 220.000 kuna i 2.500 kuna na mjesec za uzdržavanje. Odvetnik obitelji Levar Branko Šerić izjavio je da su Vesna i Leon “apsolutno zadovoljni” postignutom nagodbom i činjenicom da je dokazano da je hrvatska vlast bila odgovorna za zaštitu Milana Levara.
Haški je sud u travnju 1998. Vladinu Uredu za suradnju s Haškim sudom poslao zahtjev za zaštitu Milana Levara i njegove obitelji te je on dalje proslijeđen tadašnjim pomoćnicima ministra unutarnjih poslova za policiju i kriminalističku policiju Jošku Moriću i Željku Sačiću. Oni su ga proslijedili unutar svojih sektora na postupanje, međutim, dopis nije poslan PU ličko-senjskoj, a do danas nije otkriveno gdje je završio taj dokument.

Vezane vijesti

Više od polovice irskih birača za fiskalni pakt

Više od polovice irskih birača za fiskalni pakt

Više od polovice irskih irača koji su pozvani na referendum 31. svibnja o fiskalnom paktu o proračunskoj stezi, glasat će "za", prema ispitivanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika