Objavljeno u Nacionalu br. 717, 2009-08-11

Autor: Nacionalova redakcija

KONCERT U ZAGREBU

Bonova udruga za Afriku u Zagrebu dobila četiri tisuće novih članova

ZRINKA FERINA, glavna urednica tjednika Extra, na koncertu grupe U2
angažirala se na regrutiranju novih članova za Bonovu udrugu OneZRINKA FERINA, glavna urednica tjednika Extra, na koncertu grupe U2 angažirala se na regrutiranju novih članova za Bonovu udrugu OneSvjetska turneja grupe U2 imala je za cilj i regrutirati što veći broj članova za organizaciju One, koja se zalaže za osvještavanje o siromaštvu i zaraznim bolestima u Africi, a čiji je jedan od osnivača Bono Vox. Nakon koncerta u Zagrebu toj je organizaciji pristupilo najmanje četiri tisuće novih članova. Zadaću da uoči koncerta objasni obožavateljima grupe U2 što je One i pridobije ih da se i sami priključe imali su hrvatski članovi koji su se već ranije priključili Oneu, a jedna od njih bila je i glavna urednica tjednika Extra Zrinka Ferina:

“Za probleme Afrike intenzivnije sam se počela zanimati nakon povratka iz Centralne Afričke Republike. Dva tjedna prije zagrebačkog koncerta stigao mi je mail iz Onea s upitom želim li s drugim članovima volontirati na koncertu. S oduševljenjem sam prihvatila, a osim mene bilo je još 40 volontera. Naš je zadatak bio objasniti ljudima da je One organizacija koja ne prikuplja novac niti provodi humanitarne akcije već joj je cilj sa što brojnijim članstvom, koje trenutno broji više od 2 milijuna ljudi, postići utjecaj kojim će vršiti pritisak na svjetske sile". (O. G.)

Vezane vijesti

U2 u 2011. na turneji zaradio 1,68 milijarda kuna

U2 u 2011. na turneji zaradio 1,68 milijarda kuna

Turneja irske grupe U2 "360 stupnjeva" bila je glazbena turneja s najvećom zaradom u ovoj godini, objavio je američki glazbeni časopis Billboard. Na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika