16.08.2009. / 14:02

Autor: Boris Bilas

BiH putovnica Bone Voxa smeta političarima iz Republike srpske

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, rekao je da će slučaj Bona Voxa biti provjeren i da će mu vlasti BiH oduzeti pasoš ukoliko se utvrdi da mu je dodijeljen mimo zakona

Bono Vox (Foto: Reuters)Bono Vox (Foto: Reuters)Jučer se u medijima pojavila informacija da bi frontmen legendarne irske skupine U2 Bono Vox mogao ostati bez bosanskohercegovačke putovnice, koju mu je još 1997. godine uručio tadašnji presjednik Alija Izetbegović.

No, kako u nedjelju donosi Dnevni Avaz, čini se kako je sve politička igra dijela političara iz Republike srpske. Za taj list komentar je dao zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.

"Ovdje se radi o potpuno nepotrebnoj i promašenoj priči. Dizati prašinu u ovom trenutku oko putovnice Bone Voxa nije ništa drugo osim nečija frustracija. Čovjek je nedavno izjavio da mu je to jedna od najvrednijih nagrada koje ima i sada bi to trebalo politizirati?! Bono Vox je planetarno poznata osoba i njemu ne treba BiH putovnica kako bi putovao i koristio se njim", rekao je Šepić.

Šepić tvrdi i da je ovo očigledan primjer kako "u BiH postoje političke snage koje se samo deklarativno zalažu za liberalizaciju viznog režima, ali na sve moguće načine usporavaju BiH na tom putu".

On navodi da današnji Zakon o državljanstvu BiH ne može biti mjerilo za izdavanje putovnice irskom pjevaču, jer u to vrijeme takav podzakonski akt nije postojao. Međutim, kaže kako je siguran da je sve napravljeno po tada zakonom predviđenim propisima.

Podsjetimo, Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, rekao je da će slučaj Bona Voxa biti provjeren i da će mu vlasti BiH oduzeti pasoš ukoliko se utvrdi da mu je dodijeljen mimo zakona.

Bono se vjerojatno zamjerio srpskim političarima kada je nedavno izjavio kako nikada ne bi mogao pjevati u Beogradu zbog onog što je učinjeno za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika