20.08.2009. / 09:13

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Nastavak proizvodnje u Petrokemiji očekuje se kroz nekoliko dana

Po podatcima riječkoga Županijskog centra 112 u eksplozijam nije bilo ozlijeđenih te nije došlo do onečišćenja okoliša

Nastavak proizvodnje zbog požara i eksplozija na postrojenjima Dine - Petrokemija u Omišlju na Krku očekuje se kroz nekoliko dana, a investicija na postrojenju polietilena bit će nastavljena kako je planirano, priopćila je glasnogovornica Lea Šegota.

"Jutros u 5:02 sati na postrojenju polietilena društva Dina-Petrokemija d.d. Omišalj mehanički kvar na visokotlačnom kompresoru postrojenja uzrokovao je lom klipa uz pojavu buke, poput eksplozije. Zbog toga je došlo do istjecanja etilena koji se uslijed visoke temperature zapalio. Kontrolni sustav postrojenja automatski je zaustavio rad pogona - proces koji ujedno uključuje i rasterećenje tlaka na sigurnu razinu popraćeno sličnim intenzitetom buke. Stručnjaci DINE odmah su poduzeli sve sigurnosne mjere, a zapaljenje je sanirano. Posljedica za ljude i okoliš nema, a uzroci se ispituju. Nastavak proizvodnje očekuje se kroz nekoliko dana, a najavljena investicija na postrojenju polietilena nastavit će se sukladno planiranom", pojasnila je glasnogovornica.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika