20.08.2009. / 13:37

Autor: Andrea Belin

10 savjeta za uspjeh u životu

Prije svega valja znati da financijska sigurnost nije jedina stvar kojoj moramo težiti u životu jer zadovoljstvo vam mogu pružiti, primjerice skladna obitelj i podrška prijatelja, ovisno o tome što ste zacrtali kao prioritet

Vi određujete hoćete li uspjetiVi određujete hoćete li uspjetiU današnje vrijeme neke ciljeve je uistinu teško ostvariti. Međutim, ako u bilo koji "posao" ulazimo s negativnim predodžbama, velike su šanse da nećemo uspjeti. Prije svega valja znati da financijska sigurnost nije jedina stvar kojoj moramo težiti u životu jer zadovoljstvo vam mogu pružiti, primjerice skladna obitelj i podrška prijatelja, ovisno o tome što ste zacrtali kao prioritet.

Nudimo vam nekoliko savjeta kako u današnjem svijetu prepunom zlobnika ostvariti svoje ciljeve i postati uspješan pojedinac!

1. Oslobodite potencijal
Uvijek imajte na umu da vaš potencijal nema ograničenja. Uvijek možete postići više od onoga što ste do sada ostvarili.
2. Preuzmite kontrolu nad životom
Za bilo kakav neuspjeh nisu vam krive osobe oko vas, već vi sami. Zacrtajte si neki cilj i zamislite da vas nikakve nedaće ne mogu spriječiti u njegovom ostvarivanju.
3. Odredite svoje vrijednosti
Na početku odredite što vam je u životu najvažnije i budućnost gradite prema tome. Ako vam je najvažnija obitelj, najviše pažnje posvetite njoj. Ako je to financijska sigurnost, razmislite na koji način ćete najlakše doći do novca, naravno legalnim putem.
4. Analizirajte svoja uvjerenja
Gradite karijeru prema uvjerenjima i moralu kakve samo vi poznajete. Vodite računa da vaša uvjerenja budu pozitivna.
5. Uklonite prepreke
U ostvarenju ciljeva uvijek ćete naići na nekakve prepreke. U svakom trenutku ih morate znati zaobići, a to ćete naučiti s vremenom.
6. Povežite se s pravim ljudima
Ukoliko ste svjesni da niste dovoljno sposobni da neke ciljeve ostvarite sami, potražite pomoć. Kod odabira osoba s kojima ćete surađivati, budite jako oprezni. Neka vam pomognu ljudi koje poštujete i kojima se divite, a isto takvo mišljenje imaju oni o vama.
7. Napravite plan akcije
Bez kvalitetnog plana nećete poistići ništa. Sposobnost da napravite plan akcije ostvarenja ciljeva pomoći će vam da postignete i one najzahtjevnije i najsloženije.
8. Budite fleksibilni
Možda neki način postizanja ciljeva nije najidealniji, stoga nemojte odustati ili forsirati samo taj prvotni način. Kako bi rezultati bili vidljivi, budite uvijek otvoreni prema novim, boljim, bržim i jeftinijim načinima.
9. Pokrenite se
Sigurni smo da u sebi imate nevjerojatnu moć koja će vam pomoći da ostvarite sve što poželite. Svakodnevno preispitujte sami sebe i misli pretvorite u dijela.
10. Budite disciplinirani
Discipliniranost garantira uspjeh. Svakodnevno odvojite malo vremena za sebe da preispitate i ponovno procijenite svoje ciljeve. Ukoliko su otišli u pogrešnom smjeru, vratite se tamo gdje je krenulo po zlu i pokušajte ispraviti greške.

Vezane vijesti

Koliko vode dnevno treba popiti

Koliko vode dnevno treba popiti

Hidracija je opskrba organizma potrebnom količinom vode. Koliko bi vode trebalo dnevno konzumirati? Najnovija istraživanja govore da je dovoljno 8… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika