27.08.2009. / 19:03

Autor: Hina

Hrvatski ministri neće sudjelovati u radu vlade Federacije BiH

Bevanda je ocijenio kako su bošnjački ministri pogazili ranije odluke federalnog parlamenta, te stajališta županija, gradova i općina oko suglasnosti za izgradnju autoceste na koridoru Vc

Vjekoslav BevandaVjekoslav BevandaHrvatski ministri potvrdili su da neće sudjelovati u radu vlade Federacije BiH nakon što su na sjednici održanoj u četvrtak nadglasani oko nacrta dokumenta kojim se predviđa izmještanje trase autoceste na koridoru Vc na području Hercegovine čime bi se na duže vrijeme odgodio početak gradnje na dvjema dionicama u ovome dijelu BiH.

"Hrvatski su ministri pokušali djelovati u skladu sa zakonom i postavljati sasvim legitimna pitanja. Nisam očekivao da će se u vladi provesti tolika količina nasilja i neuvažavanja protiv bilo kakvih naših stavova", rekao je u izjavi za lokalne medije u Mostaru dopredsjednik vlade FBiH i ministar financija Vjekoslav Bevanda.

Dodao je kako su nakon konzultacija s čelništvom dva HDZ-a ministri napustili sjednicu i priopćili da do daljnjeg neće sudjelovati u radu federalne vlade. Bevanda je ocijenio kako su bošnjački ministri pogazili ranije odluke federalnog parlamenta, te stajališta županija, gradova i općina oko suglasnosti za izgradnju autoceste na koridoru Vc.

Na sjednici je prihvaćen nacrt dokumenta Prostorne osnove Prostornoga plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH koji predviđa pomicanja autoceste na koridoru Vc od Mostara prema Nevesinju i promjene oko mosta u Počitelju iako ministrima uopće nije predstavljeno što konkretno ova pomicanja znače.

Ta odluka bi prema tumačenjima hrvatskih ministara na duže vremena usporila početak izgradnje na dvjema dionicama autoceste između Mostara i granice s Hrvatskom te ih poskupjela u značajnoj mjeri.

Izmjene na trasi koridora Vc slijedile su nakon prigovora bošnjačkih mještana nekoliko naselja u okolici Mostara i Počitelja kako bi izgradnja autoceste ugrozila kulturno nasljeđe te njihova imanja.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika