04.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

LEGALIZACIJA PROSTITUCIJE

HRVATSKI MUP TRAŽI LEGALIZACIJU PROSTITUCIJE

HOĆE LI ZAGREB USKORO DOBITI ČETVRT ''CRVENIH SVJETILJKI''?

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova, Zrinka Badrić, potvrdila je u razgovoru za jedne domaće dnevne novine da MUP priprema zakonski prijedlog kojim bi prostitucija postala legalna privredna djelatnost. Inicijativu za ovaj prijedlog zakona dao je ministar Šime Lučin. MUP će osnovati radnu skupinu koja će pripremiti prijedlog za izmjenu zakonskih okvira, po uzoru na Mađarsku, Švedsku, Francusku, Nizozemsku i Njemačku.
Trenutačno je u Hrvatskoj prostitucija u rukama mafije, a u slučaju legalizacije, država bi naplaćivala porez na najstariji zanat te prostitutkama pružala zdravstvenu zaštitu.
Hrvatska trenutačno ima velik problem jer je postala tranzitno područje za trgovinu ženama i djecom, koje mafija odvodi u zapadne zemlje i prodaje kao seksualno roblje. Zbog toga MUP razmišlja i o prijedlogu novog zakona o azilu, kako bi omogućio stranim žrtvama svjedočenje o trgovini ženama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika