31.08.2009. / 12:19

Autor: Ozren Podnar

Ljubavni semafor: 6 znakova koji javljaju "nisam zainteresirana"

U početku veze oba partnera imaju oči širom otvorene i analiziraju svaku riječ i gestu druge strane. Pripazite kakve signale šaljete osobi s kojom se nalazite, jer su u ranoj fazi pogreške u komunikaciji teže popravljive

Neki su signali očiti, drugi prikriveniNeki su signali očiti, drugi prikriveniBudući da su djevojke pretežno te koje pale zeleno ili crveno svjetlo momcima, ovi su skloni shvaćati njihove izjave i postupke kao sudbonosne znakove prihvaćanja ili odbijanja.

Pritom se djevojke ne bi trebale povoditi predrasudom da su dečki manje emocionalni. Oni samo glume tvrdoću jer to od njih zahtijeva kultura, a zapravo mogu itekako biti povrijeđeni i obeshrabreni.

Evo nekoliko postupaka kojim djevojke mogu i nehotice ohladiti dečka s kojim su se počele nalaziti, poručujući im da nisu baš zainteresirane za njega.

Poziv na piće u nevrijeme
"Idemo na cugu u četvrtak u pola jedan!" Piće na radni dan i to u tako precizno određeno vrijeme? Taj je termin prikladniji za nalaženje s nekim tko vas je molio skripte za ispit, a ne za ljubavni par na početku veze.

Grupni poziv
"Bit ću s par frendova i frendica u kafiću XY, pa navrati."
Poziv u društvo s prijateljima ne zvuči obećavajuće. Momak će zaključiti da naprosto ne želite biti nasamo s njim i da ga planirate utopiti u masu poznanstava. Kad se veza razvije, tada kolektivni susreti postaju prihvatljiviji.

Vremensko ograničenje
"Nađimo se što ranije, jer u devet imam drugu obavezu."
Večernji se termin svugdje smatra elitnim. Kakav je to način imati dogovor s nekim drugim u najbolje doba večeri, a s dečkom se nalaziti u sporednom terminu? Uz to, upotreba riječi "drugu obavezu" ili "drugi dogovor" daje naslutiti da nešto muljate. Ako već imate "obavezu", pojasnite mu o čemu se radi (i neka ga to objašnjenje ohrabri, a ne deprimira).

Susret nakon teretane
"Baš sam došla iz teretane."
Nije problem u odjeći, neobavezno odijevanje sasvim je dobro jer djevojka pokazuje da dečka već doživljava dijelom svoje svakodnevice. No, ako mu na spoj dođete u znojnoj sportskoj opremi, pomislit će da bar tom prilikom nemate u planu nikakvo zbližavanje.

Ograđivanje umorom
"Tako sam iscrpljena..."
Moguće je da žena to kaže samo zato da se opravda za slučaj da nije dovoljno zanimljiva ili zabavna. No, momci su u početku veze tjeskobni te će izjavu o iscrpljenosti shvatiti kao poruku: "Željela bih čim prije ići kući. Sama."

Spominjanje bivšeg
"Znaš, još sam pod dojmom prethodne veze, koja je zahtijevala toliko energije."
Pripovijetke o bivšemu nisu dobar uvod, a napomena da o "nedostatku energije" sugerira da niste spremni na bogznašto u ovoj fazi. Iako ljudi ulaze u novu vezu nedugo nakon raspada stare, spominjanje ranijeg partnera ne stvara pravi ugođaj za razvoj novog odnosa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika