Objavljeno u Nacionalu br. 721, 2009-09-08

Autor: Plamenko Cvitić

Prijatelj Edwarda Kennedyja vjenčao Žužulovu kćer

THEODORE McCARRICK I MIOMIR ŽUŽUL na vjenčanju Žužulove kćeri Ivane
koja se protekle subote u Dubrovniku udala za arhitekta Ryna BurnsaTHEODORE McCARRICK I MIOMIR ŽUŽUL na vjenčanju Žužulove kćeri Ivane koja se protekle subote u Dubrovniku udala za arhitekta Ryna BurnsaProšlog vikenda ceremoniju vjenčanja 27-godišnje Ivane Žužul, najstarije kćeri Miomira Žužula vodio je Theodore Edgar McCarrick, jedan od najpoznatijih američkih katoličkih svećenika. 79-godišnji McCarrick, inače washingtonski prijatelj obitelji Žužul, u Sjedinjenim Državama poznat je po velikom ugledu koji uživa u američkoj politici.

On je, naime, voditelj posebne radne skupine koja preispituje kose li se neke odluke i glasovanja američkih političara katolika sa stavovima Katoličke crkve. Ta funkcija omogućila mu je posebni društveni angažman pa je proteklih petnaestak godina proveo na mnogim putovanjima širom svijeta, tako je između ostalog 1988. godine na Kubi s Fidelom Castrom razgovarao o povećanju religijskih sloboda na Kubi, a od 1992. do 1997. godine nekoliko je puta posjetio Bosnu i Hercegovinu.

McCorrick je bio član konklave koja je 2005. godine izabrala Benedikta XVI. za novog papu, a 2006. je zbog svoje dobi razriješen titule washingtonskog nadbiskupa. Ipak, njegov utjecaj i dalje je vrlo jak, o čemu svjedoči i činjenica da je upravo on prije dva tjedna vodio pogreb američkog senatora Edwarda Kennedya na washingtonskom groblju Arlington.

Vezane vijesti

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Srećko Šimunović, izvršni direktor za marketing i nabavu Croatia Airlinesa, trebao bi naslijediti Ivana Mišetića na čelu nacionalne aviokompanije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika